Meme buyutme ameliyatları kadın memesinin boyutunu arttıran ve şeklini duzelten prosedurlerdir. Toplumda meme buyutme deyince genelde memeye sadece silikon yerleştirerek bir şeyleri doldurmak akla gelebilir ama aslında bu ameliyatlar bu kanıdan cok daha fazlasıdır. Meme buyutme amaclı başvuran hastaları uc gruba ayırmak gerekir: 1. Doğuştan meme kucukluğu olanlar 2. Gebelik sonrası ya da aşırı kilo kaybı sonrası memesi sarkanlar 3. Yaşlanmaya bağlı memede kucukluk ve sarkıklık oluşanlar. Bu uc gruptaki hastaları memenin yumuşak dokusunu ve meme dokusununun meme başı sarkıklığına oranlayarak ameliyat oncesi planlaması yapılmalıdır. Yuvarlak ya da damla şekilli silikon implantlar kullanılarak meme buyutme planlanır. Son zamanlarda guncel bir tedavi prosederu olarak konulacak olan silkona ek olarak yağ transferi de yapılmaktadır. Yağ transferi yapılmasının avantajları şunlardır: 1. Yağ dokusu karından kalca veya bacaktan alınacağı icin bu bolgelere liposuction ve vucut şekillendirme de yapılmış olur. 2. Silikon implantların genelde memenin ust ic kısım yani dekolte bolgesinde fazlaca gorunur ve hissedilir olmasını engeller 3. Yağ transferi de memeye hacim kazandıracağı icin buyuk hacimli silikon yerine kucuk hacimli silikon konulur ve silikona bağlı komplikasyonlar azaltılmış olur 4. Silikon implantla sağlayamadığımız ( dekolte bolgesinin dolgunlaşması gibi) ince detaylar yağ transferiyle sağlanmış olur. 5 . Silikonun kas altı konma gerekliliği azalır ve ameliyat sonrası ağrı ve normal hayata donuş suresi azalır.
Yağ transferinin en sık gorulen komplikasyonu ise konulan yağların belli bir sure sonra erimesidir. Ancak son zamanlarda gelişen teknikler ile bu sorun cozulmeye başlanmış konulan yağların 570 e kadar kalıcılığı gorulmuştur.
Ozet olarak yağ transferi ve silikon ile meme buyutmeye komposit meme buyutme denir. Bana başvuran meme buyutme hastalarıma bu yontemi oldukca sık tavisye ediyorum ve uyguluyorum. Komplikasyonlarının duşuk olması, sonuclarının memnun edici olması ile komposit meme buyutme teknikleri meme buyutme araştıranlar icin ideal ve guncel tedavi olarak yerini almaktadır.
[h=2]Ankara Plastik Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Komposit meme buyutme nedir? Avantajları nelerdir?
Sağlık0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Komposit meme buyutme nedir? Avantajları nelerdir?