h

Merhaba, arkadaşlar bugun sizlere Brony nedir onu anlatacağım.
Bronyler kucuk kızlar icin yapılmış olan "My little pony friendship is magic" televizyon dizisi olup yetişkin erkeklerin ve kızlarında artık izlediği bir cizgi film aynı zamanda 9gag gibi tur sitelerde de eğlence alanına caps, vine gibi bir cok komik hale getirilmiş halidir.
Bronyler kısa ve acık net olarak "My little pony friendship is magic" izleyen erkeklere denir.
Pegasister ise "My little pony friendship is magic" izleyen kızlara denir.
Eskiden 1980'li yıllarda eski "My little pony" cizgi filmi vardı eski serilerdendi şimdi ise 2012 yılı icinde cıkan "My little pony friendship is magic" televizyon şovunu herkes cok seviyor. "My little pony friendship is magic" televizyon dizisi Amerika'da TV-Y olarak derecelendirilmiştir. TV-Y logosu gorurseniz TV-Y anlamı Television Young yani gencler icindir anlamına gelir.
Amerika'da cok inanılmaz acayip bir şey varsa da o da "Bronycon" diye koskoca bir bina inşaat edildi orada binlerce Bronyler ve Pegasisterlar bir arada sosyalleşip eğleniyorlar aynı zamanda kostum partisi veriyorlar.
Bazı insanlar soruyorlar neden Bronyler var? Bronylerin acıkladığına gore: "Biz neden mi my little pony seviyoruz? Cunku ponyler cok tatlı ve hoşuma gidiyor ayrıca bana arkadaşlığı oğretti hayat dersi veriyor insanlara sanki arkadaşlığı ve sosyal bakımdan daha guclu yapıyor" diye iddia ediyorlardı.
Turkiye'de ise az olsa bile Brony var ve Turk Brony deniyor. "Turkish bronies" Turkiye'de cok az sayıda Brony var 4-6 kişi vardır anca.
Turklerin coğu "My little pony bence bebe cizgi filmi neden insanlar bunu izliyor anlamıyorum" gibisinden yorumlar ve hakaret edici bir takım sozler duymuşuzdur. Bunun sebebi Turkiye ile Amerika'nın kulturel bakımdan farklı olmasından kaynaklanıyor.