Selamlar, dun filmi izlemenin ardından uzun suredir beklenilen DS2'nin incelemesini, filmin meraklısı icin yayınlamaya karar verdim. Spoilerilı incelemenin konusunu bu akşam acacağım, o zaman detaylıca konuşuruz.

Doctor Strange nel multiverso della follia (2022) - IMDb Doctor Strange nel multiverso della follia: Directed by Sam Raimi. With Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Chiwetel Ejiofor, Benedict Wong. Doctor Strange teams up with a mysterious teenage girl from his dreams who can travel across multiverses, to battle multiple threats, including...
www.imdb.com

İnceleme:
Oncelikle soylemeliyim ki, filmden 1 saat eksiltilmesi izlerken cok rahat farkediliyor, bir an once oldu bittiye getirmişler hikayeyi, kesilen sahneleri merak etmiyor değilim. Seneryo ilerleyişi gereksiz Lineer, MCU hakkında bilgisi olmayıp Doctor Strange 1'i izleyip gelenler bile anlasın diye yazmışlar desek yeridir. Bu olay hoşuma gitmedi, MCU'yu takip eden insanın, ekstra birşeyler kapması gerekiyor şu filmlerden, ancak evrenin sıkı takipcisi olmayanlardan da gelir kazanmak icin genel bi hikaye yazmışlar. Elbette dumduz izlerseniz soru işaretleri kalır fakat anlaşılıyor yine de. Film cok hareketliydi, gozunu bi saniye cevirdiğim an birşeyler kacırmış oluyordum her sahne dolu doluydu, tempo bi duşuyor bi hızlanıyor bu da izleyiciye keyifli bir akış sunuyordu, atmosfer cok canlı ve kaliteliydi. Fantastik ceşitli buyuler aksiyona farklılık katıyor ve seyir zevkini kat kat arttırıyordu. Farklı evrenlerde geciş yaparkenki sahneler de fena değildi. Benedict Cumberbatch ve Elizabeth Olsen yine harika iş cıkarıp taşımışlar filmi. Spoilerlı incelemede detayına ineceğim bazı harcanan karakterlerden bahsetmiyorum bile, Wandayı guclu gostermek icin yapmadıkları şey kalmamış. Baş Villian'da filmin sonuna kadar, ilk sahnelerinden belliydi, bu da hevesi kırmıyor değildi acıkcası. Hikayenin genel hatlarını, tum seriyi izlemiş biri olarak soyluyorum beğenmedim, biz birşeyler yaptık, sonucları oldu şimdi de bitirelim kafasında klasik bi marvel filmi olmuş. Merak edenler icin filmde 5 adet Doctor Strage varyantını canlı şekilde gorebiliyoruz, fakat cok heycanlandırdığını soyleyemeyeceğim. Multiverse denilince cok daha geniş kapsamlı bir olay bekliyordum şahsen, beklentimin altında kaldı. Chavez'i filmden cıkartın, bomboş bir seneryo kalıyor. Yine Christine Palmer'ı dayatmışlar sonuna kadar. En son opuşecekler ve Turk filmlerine donecek diye cok korktum ama oyle birşey yokmuş. Strange, şahsi fikrimce spoiler'a giren bi olay yuzunden harcanmış, Scarlet Witch solo filmi gibi. Evil strange'i cok uzun soluklu goremiyoruz ama, epey karizmatik duruyordu. Filmin sonunda klasik "oleey happy ending" diye beklerken, inanılmaz bir ters koşe yiyoruz ve tam anlamıyla beynimiz donuyor. İlk After Credits, cok olaylıydı mutlaka izlemelisiniz. 2. after credits ise bir o kadar rezaletti, beklemenize değmez. Karakter bakımından, Chavez'in anlatılışını beğendim, Strange'in caresizliği ve Wanda'nın acımasızlığını ve derin acısını oyuncular gayet iyi yansıtmışlardı. CGI'da soylendiği kadar acıkcası benim gozume pek batmadı. Filmde 3-5 tane Jumpscare'de bulunuyor ama cok korkacağınızı sanmam, korku havası vermişler ama Marvel'a yedirince tutmamış gibi. İşin ozu, Sam Raimi yine aurasını yakalamış ve beklentinize bağlı ortalamanın ustunde bir film cıkarmış diyebilirim. Devam filminin geleceğini de cok rahat anlayabiliyoruz filmin bitişinde.
Filme puanım genel olarak (Karakterler, CGI, SFX, Hikaye vb.)
7-7.5/10
Belki zorlasam 8.