Antalyaspor Teknik Direktoru Nuri Şahin, futbolculuk donemi, milli takım secimi ve gelecek planlamaları hakkında acıklamalarda bulundu. İşte Nuri Şahin'in acıklamaları: Nuri Şahin, "Olimpiyat Stadı'nda Almanya'yı yendiğimiz hazırlık macında ilk golu Halil ağabey (Altıntop) attı. Bir de ben attım. O mactan sonra Franz Beckenbauer (Bayern Munih'in eski başkanı) "Biz yetiştiriyoruz, onlar kullanıyor" diye bir sozu olmuştu" dedi. "Keşke Almanya'yı secseydim diye hic duşundun mu?" sorusuna genc teknik adam, "Yok. Buna insanlar inanmıyor ama istemedim. 2006'da Almanya A Milli Takımı'nda olabilirdim. Onlarla da goruşmuştum. Net bir şekilde kariyerime Almanya'da devam etmek istediğimi ama milli takım icin Turkiye Milli Takımı'nı secmek istediğimi ve bu kararımdan donmeyeceğimi soyledim. Bunun artılarını ve eksilerini o donemde menajerim de masaya yatırmıştı. 'Dunya Kupası kazanabilirsin. Avrupa şampiyonalarına katılabilirsin. Turkiye son senelerde ne kadar katılmış, ne başarmış. Bunların hepsini goz onunde bulundurmak lazım' dedi. Ama ben nettim. Bir tane Dunya Kupası oynamayı cok isterdim. O zaman kariyerime baktığımda Turkiye ile bir tane Dunya Kupası oynarım herhalde diyordum, ama nasip olmadı. Ama kesinlikle ve kesinlikle pişman olmadım" yanıtını verdi. "2002'deki başarılarımız mı seni Turkiye'yi secmeye itti?" sorusu uzerine de Nuri Şahin, "Ben cok başarılı bir oğrenciydim. İnanılmaz iyi bir oğrenciydim. Okuldan kactığım belki bir iki gun vardır. Bir tanesi 2002 Dunya Kupası'nda Brezilya ile oynanan yarı final macıydı. O mac aklımda oyle bir yer edinmiş ki, o mactaki duygular, Almanya'da arabayla gezmeler. Belki secimimde o etkili olmuştur. Ama Almanya U-14 takımı ile kampa katılmıştım. Ama dedemi arayıp "beni al" demiştim. Ancak Dortmund benim evim. Dortmund taraftarıydım" diye konuştu. "Turkiye'deki tuttuğun takım?" sorusuna ise direkt yanıt vermeyen Nuri Şahin, şaka yollu olarak "Avrupa'da oynayan Turk takımı" yanıtını verdi. Real Madrid'e transferinden once dunyanın her kulubunun kendisini istediğini soyleyen Nuri Şahin, İspanyol devinde başarılı olamamasının nedeni olarak da "Sakatlık, heyecan, tecrubesizlik. Ama biraz daha sabırlı olabilirdim. O zaman gencsin, bir an once oynamak istiyorsun. Sakatım, bir yıl oynamadım. Bir an once oynamak istedim. Sabırlı olsaydım, daha farklı olabilirdi. Real Madrid'i sevmek farklı, o formayı bir kez giymek de farklı. Hayalimdi. Bugun bile Florentino Perez'le (Real Madrid başkanı) telefonda goruştuğum de onda o duyguyu hissediyorum. Hocalığımı da tebrik etti. Mourunho beni tebrik etti. Kariyerimde başarılar dilediler. Onların hepsi elinden geleni yaptı. Mourinho da elinden geleni yaptı. Ama olmadı. Şimdiki Liverpool o zamanki Liverpool değildi. İnanılmaz bir kuluptu. Liverpool'a girdiğinizde her yeri futbol kokuyordu. O zaman Dortmund, Liverpool'un onundeydi. Klopp da arayınca Dortmund'a dondum" ifadelerini kullandı. Sokrates YouTube kanalına konuşan Nuri Şahin, "Erken bırakmadım. Daha fazlası ne olabilirdi? 17 sene oynadım. 17 seneye cok şey sığdırdım. Antalya bana cok iyi geldi. Herkes 'Antalya'da ne işi var?' dedi. 4 buyuk takımla da goruştuk. Ama Antalya bana inanılmaz iyi geldi. Ersun Hoca gittiğinde de goruştuk. Bu işi yapacaktım. Hazırlanıyordum. Başlangıc icin belki riskliydi. Başaracağıma inanıyordum. Benim en buyuk hedefim Şampiyonlar Ligi'ni kazanmaktı. Artık, o şansım kalmamıştı. Hocalıkta yeni bir heyecan. Bunu başarabilir miyim? Bilmiyorum. Hedefim mi, evet. Buraya başlamak istedim. İyi de yaptığımı duşunuyorum. Keşke oyunculuğa devam etseydim dediğim hicbir zaman olmadı. Futbolu ozlemiyorum. Cunku işin icindeyim" diye konuştu.