Yaklaşık 3 yıldır kendi kendime klasik gitar calıyorum. Coğu akoru (bareli-baresiz) basabiliyorum. Elektro gitara gecmeye karar verdim ama acıkcası cok bir butcem yok. 1600-2100 TL arası bir butcem var. Maksimum 2100 daha ustune cıkmak beni cok zorlar o nedenle biraz daha yukseltebilirsen "..." şeklinde onerilerde bulunmazsanız sevinirim (100-200TL fark olanlardan bahsetmiyorum 2500 ve ustu gibi.)

Uzun zamandır araştırıyorum, birkac model arasında kaldım. YouTube'da seslerini dinleyerek ve bazı kıyaslama videolarını izleyerek belli bir yere kadar bilgi sahibi olabiliyorum cunku acıkcası kucuk ton ve ses değişimlerini ayırt edemiyorum. Başlangıcta olduğum icin boyle olduğunu duşunmekteyim.

Araştırdığım kadarıyla kendi sahip olduğum bilgileri yazacağım ve sizlerin fikrini almak istiyorum. Manyetik dizilimi olarak 3 Single ya da 2 Humbucker tercihim değil. HSS ya da HSH tercihim. Hangi tur calacağım hakkında net bir fikre sahip değilim. Sevdiğim rock grupları fazla ama denemek istediğim farklı tarzlar da var (blues ve funk vb.)

Aslında amacım 1-1,5 yıl calışıp aldığım gitarı belli bir paraya elimden cıkararak hoşlandığım alanda model yukseltmek istiyorum. 3S ya da 2H manyetikli bir modelle değiştirebilirim, bu nedenle bunu da goz onunde bulunduruyorum. Şimdiden cok teşekkurler.

Ibanez GRX40-MGN elektro gitar 2,200 TL.
HSS manyetikleri. İncelediğim videolara gore sesi cok hoş. Clean bir ses duyuluyor 5 kademede de.

Squier Bullet Strat with tremolo HSS Laurel klavye 1.900 TL. İlk favorim buydu. Renkleri ve sesi cok hoşuma gitti. Neredeyse almaya hazırdım fakat Cort G110 ile kıyaslamasını dinlediğimde Cort'un sesi cok daha iyi geldi.

Ibanez GRX70QA 2,300 TL. HSH dizilimli. Distortion modu manyetiklerden dolayı diğerlerinden ustte tabii ki. Squier ve Cort G110 ile kıyaslamasını izledim. Ibanez ve Squier başa baş gidiyor, sadece fingerstyle ve blues'da Squier onde goturuyor. Rock kısmında Ibanez daha tatmin edici. Daha cok AC/DC, Metallica, Iron Maiden, Pink Floyd sevdiğim gruplar arasında.

Cort G110 1,800 TL. HSS dizilimli. G100 modelinin ust modeli ve manyetik dizilimi farklı. Ses kıyaslaması yaptığımda Squier'dan iyi olduğunu duşunuyorum. Tel yuksekliği fazla ve burgu kalitesi daha duşuk imiş izlediğim kadarıyla. Calım kalitesi olarak diğerlerinden bir tık aşağıda kalıyor gibi, ses olarak değil.

Son olarak: Aria Pro II Fullertone 2,000 TL (2. el ama hic kullanılmamış, buyuk ihtimalle teşhir urunu, normal fiyatı 2,600TL)

Gorduğum kadarıyla guzel ve kaliteli gorunuyor. Cok fazla video ve inceleme bulamadım. Sesi hakkında acıkcası yorum yapamadım tam olarak. Ama cok net ve yuksek ilgi cekici bir sesi var. Videoyu buraya bırakacağım. Gorunuşu cok guzel.
Ağır da bir gitar baktığım kadarıyla elime aldığımda diğerlerinden ağır geldi.