Merhabalar ben bir yuzey soğutmak istiyorum. Elektro gitar amfimin dış metal aksamını, yani şase kısmını.
4x4 veya 5x5 Cm'lik bir alanı sogutacağım. Nasıl bir urun ile bunu yapabilirim? Cok masraflı bir şey istemiyorum. Sogutacağım yuzey işlemci gibi kritik bir yuzey değil fakat mutkala bir miktarda olsa ısıyı soğutmam gerek. Soğutma nedenim ise, ısınan şase uzun vadede duşunulurse elektronik komponentleri zamanla yıpratabilir. Bu nedenle bir miktarda olsa soğutma gereği duydum. Soğutucuyu niye direkt komponentlere değil de dış şaseye veriyorsun diyenleriniz olabilir. Şoyle acıklayayım; ısıya neden olan eleman bir yukseltici lamba(transistorun icadından once kullanılan eleman). Bu eleman dışarda ve tasarım gereği şaseye değiyor. Şase bu nedenle ısınıyor. Şaseyi soğutursam zaten ısı şasenin icindeki elemanlara cok ulaşmaz. Ayrıca orjinalliği bozmamak, şaseyi ve PCB'yi delmemek icin icerden soğutma yapmak istemiyorum.
Nasıl bir şey yapabilirim?

Aklıma şoyle bir ihtimal geldi, heatsinkli olarak satılan fanlardan bir tane alsam(mesela DC12 v olandan) sonra bu fanı şase de soğutmak istediğim yere heatsinginden termal bant ile tuttursam yapıştırsam olur mu? Hatta on-of duğmeside koyulabilir.

Daha iyi verim alabileceğim fikirleri bekliyorum.
Teşekkur ederim.