Yeni bir akustik gitar satın aldım arkadaşlar 2. el ve bu gitar artık uretilmeyen ve piyasada ise cok zor bulunan bir model.
Bu yuzden bu gitarı elimden cıkarmak istemiyorum. Ben 13 yıldır akustik gitar calan biriyim ve gitarın ciğerini bilirim ama bu sorun beni tıkadı.
Oncelikte sorunu cozmek icin tum bakımlarını yaptım. Sap ayarı mukemmel ust eşik her tel ayrı ayrı yukseklik ve yuva genişliği ayarlandı bununla birlikte yuva eğimleri sorunsuz. Keza alt eşiği de ayarladım. Entonasyon sorunsuz. Eşik olarak uzerindeki orijinal eşiklerdir ve tusq dır. 3 farklı marka 12 numara tellerle denedim bu sorun duzelmiyor.

Sorunun kendisini acıklamak gerekirse, gitar mukemmel bir şekilde akortlu iken sanki akortsuz gibi ses veriyor ama bunu garip bir şekilde sadece 2 akorda yapıyor. Cok komik. Am ve E akorları duyulması gibi değil arkadaşlar. 13 yıldır gitar calıyorum. Tam akortlu veya biraz akordu kacmış gitarı 5 metreden anlarım. Son olarak da fretleri mi kayık takılmış diye baktım tum notalar cok keskin. Ancak akor basınca e ve am garip cıkıyor. Gitar on kapak ladin arka kapak ve yan yabani kiraz ağacı. Diğer tum akorlar cok net cıkıyor.