49 tuşlu ORG/MIDI piyano oğrenmek icin yeterli mi?
Enstrümanlar0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema ve Sanat
- Müzik
- Enstrümanlar
- 49 tuşlu ORG/MIDI piyano oğrenmek icin yeterli mi?
-
21-10-2022, 18:42:41Merhabalar, elektro gitar ile yaklaşık olarak 3 ay once tanıştım ve muzik ile uğraşmayı cok sevdim. Bu yıl Lise 3'e gectim ve Konservatuar hedefliyorum. Eğer konservatuarı kazansam da kazanamasam da Muzik Teorisini en iyi şekilde oğrenmek ve genel olarak Piano oğrenmek istediğim icin bir ORG/MIDI almaya karar verdim. Odamda cok yer olmadığından dolayı mecbur olarak masamın altındaki buyuk cekmeceye yerleştireceğim ORG/MIDI'yi. Alt cekmecenin genişliği 95-100cm civarında, eni 30-35cm ve derinliği de 7cm. 61 tuşlu bir ORG/MIDI'nin sığmama ihtimalinden dolayı 49 tuşlu almaya karar verdim ama acıkcası piano oğrenmek icin yeterli olur mu emin değilim. MIDI olması terciğim cunku bilgisayara hem gitarımı hem MIDI'mi bağlayarak muzik uretebilirim. Aklımda eğer 49 tuş ile oğrenilebilirse M-Audio Keystation 49 MK3 almak var, eğer olmuyorsa butcemi yukseltmeye calışıp aynı modelin 61 tuşlu versiyonunu almak veya Casio CT-S100 almak var. Sizce 49 tuşlu ORG veya bir MIDI ile piyano oğrenilebilir mi? Ayrıca 2000-2500TL butcesi icin ORG/MIDI oneriniz var mı?