Merhaba. Şimdi değinmek istediğim konu hep bilgi kirliliği yapılan bir konu. Akustik gitarın telinin sertliği. Evet, doğru. Bas gitardan sonra teli en sert gitar akustik gitar. Ancak bu fazlasıyla abartılmış. Ben yaklaşık 9 aydır klasik gitar calıyorum. 9 ay olduğundan emin değilim ama bir seneyi gecmediği kesin. Ellerim zaten calmaktan nasırlaştı. Hatta diğer başlayanların kinden biraz daha fazla. Neyse, konuya gecelim. Dediklerine gore akustik gitarın telleri cok sert ve bu sebeple klasikten akustiğe gecenler cok zorlanır. Yanlış. Bence kesinlikle yanlış. Arkadaşım bana akustik gitarını verdi biraz cal diye. Gozlemlerim şunlar. Teller sert cidden ama sol elim akor basarken de solo atarken de hic acımadı. Sapı ince ve daha kısa olduğundan calması daha kolay geldi. Tek sıkıntımı arpej atarken yaşadım. Sağ elim biraz acıdı ama oyle abartılacak kadar değil. Birde diyorlar ki slide yaparken elinizi keser. Hayır, kesecek bir sertliği yok. Neyse işin ozune gelelim. Klasikten akustiğe gecerken zorluk yaşayacağınızı sanmıyorum. Arpej atarken elim oldukca acıdı. Ama bunu biraz fazla abartmışlar. Ozet gececek olursak akustik gitarın telleri elinizi slide yaparken kesmez. Serttir ama calmanıza engel olacak kadar değil. Gonul rahatlığı ile akustik gitara gecebilirsiniz.
Not: Ben dediğim gibi 9 aydır falan calıyorum ve parmaklarım ona gore nasırlaştı. Eğer sizin parmaklarınız nasırlı değilse sıkıntı cekersiniz. Ancak şunu demek isterim ki serce parmağım bile hic acımadı. Parmaklarınız nasırlaşmış ise başlamaktan korkmayın!