Ulaşım desteği başvurularının nasıl yapılacağı, ailesinden uzakta eğitim goren oğrenciler tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Ulaşım desteği odemelerinden faydalanmak isteyen bircok oğrenci, başvuru şartlarını ve ayrıntılarını merak ediyor. Peki, ulaşım desteği başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler? Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, universite oğrencilerine ulaşım desteği yapılacağını belirtmişti. Ailelerinden uzakta eğitim goren universite oğrencilerine, okullarına gidiş ve donuşleri icin ulaşım desteği sağlanacak. Peki, ulaşım desteği başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları neler?

ULAŞIM DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Universite oğrencilerine sağlanan ulaşım desteğinden yararlanabilmek icin adayların gerekli şartları taşımaları gerekmektedir. Başvuru şartlarını sağlayan adaylar, başvuru işlemlerini ailesinin ikamet ettiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı uzerinden yapılabilecek.

Oğrencinin yanı sıra aileleri de başvuru yapabilirler. Vakıf tarafından başvuru değerlendirilirken oğrencilere geri donuş sağlanacak.

ULAŞIM DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Ulaşım desteğinden ailesinden uzakta eğitim goren oğrenciler,

25 yaşının altındaki lisans oğrencileri,

Turk vatandaşı olma,

Ote yandan acıkoğretim ve uzaktan eğitim oğrencilerine ulaşım desteği verilmeyecek.

ULAŞIM DESTEĞİ ODEMELERİ NE KADAR?

Bakan Yanık, universite ulaşım desteği odemelerinin ne kadar olacağını acıkladı.

Bakan Yanık'ın acıklamaları şoyle;

"Sosyal yardım alan ailelerin cocuklarını, lisans ve 25 yaş altı olanlara, ailelerinden uzak olan oğrencilerin gidiş-donuş biletlerini biz karşılayacağız.

Tek yon 500 liraya kadar odeme yapacağız. Yılda iki kez olacak. Her bir oğrenciye yaklaşık 2 bin lira odemesi olacak. Odemeler, vakıflarımız aracılığıyla oğrencilerimizin IBAN'larına yatırılacak."
  • Paylaş
Twitter Facebook Flipboard Linki Kopyala