Oncelikle merhaba arkadaşlar. Muzik bolumune hazırlık hakkında bilgilendirme amaclı bir yazı yazmak istedim. Biliyorsunuz oncellikle TYT ve liseye gidecekseniz (inanın şu anki sınavının adını bilmiyorum) baraj puanını gecmek gerekiyor. Gectikten sonra ilgili okulun yetenek sınavına girmeniz gerekiyor. Ben daha cok yetenek sınavı konusu uzerinde duracağım. Yetenek sınavında 1 ses, 2 ses, 3 ses, 4 ses tekrarı yapmanız gerekiyor. Sonrasında ezgi tekrarı ve ritim tekrarı isteniyor sizden. Son olarak calgınız varsa calgınız ve bir tane hazırladığınız şarkıyı soyleyip cıkıyorsunuz. Bazı okullarda dikte veya deşifre solfej isteniyor sizden. Benim tavsiyem gitmeyi duşunduğunuz okulun gecmiş senelerdeki sınav kılavuzlarını incelemenizdir. Şimdi ben bu sınavların genel olarak sınav iceriğini size anlatmış bulunmaktayım. Bu yetenek sınavlarına hazırlanırken hoca tutmalı mıyım yoksa YouTube işime yarar mı gibi konulara gelmek istiyorum. Eğer bu işte sıfırsanız bir birikiminiz yoksa bir hoca veya bolumle alakalı birisiyle calışmanızı tavsiye ederim. Eğer durumunuz yoksa uzulmenize hic gerek yok. Eğitim soz konusu olduğu icin bazı kanallar bırakacağım. Osman oksuz, Caner başbuğa, nota terbiyecisi. Bu kanallardan Osman oksuz hocanın konu anlatımlarını dinleyip Caner başbuğa ve nota terbiyecisi vb... Kanallardan pratik yapabilirsiniz. Aklınızda sorular varsa cekinmeden yorumlar kısmından sorabilirsiniz.