1. Kid A
"Biggest left turn in the music history" olarak coğu zaman adlandırılan bir album. OK Computer'un arkasına yapılabilecek en guzel album. OK Computer benim icin tum zamanların en iyi albumleri arasındadır ama Kid A eklemek istedim buraya cunku Radiohead'in sadece alternatif rock grubu olmadığını gormeniz icin. Sizi buyuk bir yolculuğa cıkaracaktır. Başta beğenmeyebilirsiniz. Hatta ben nefret bile ediyordum ama emin olun ne kadar guzel bir album olduğunu kısa sure sonra anlayacaksınız.
2. Grace
Sırada Jeff Buckley var. Olmeden once cıkarabildiği tek album. Tek kelimeyle muhteşem. Melankoli ve jazz temelli muziğini, mukemmel vokaliyle buluşturduğunda ortaya boyle bir rock albumu cıkarmış Jeff Buckley. Sozlerinden kompozisyonlarına kadar şahane bir album. Benim icin gelmiş gecmiş en iyi vokaldir. Yeri cok ayrıdır. Yaşasa daha neler yapardı diye duşunmeden edemiyor insan. Dinlemeden bu hayatı terk etmeyin derim.
3. Where the Light Is (Live in Los Angeles)
Live album koyup koymamak arasında tereddut ettim ama bu album de benim icin gelmiş gecmiş en iyi live albumdur. Ozlenilen Hendrix tarzı elektro gitar soundunu bulabildiğiniz, gitar severlerin kulakları icin orgazm yaşatacak duzeyde bir live album. Sololar, gitarların tonları, akustik gitarda yapılan mukemmel işler... Hepsi bir araya toplandığında boyle inanılmaz bir iş cıkmış ortaya. Eğer uzun zamandır aradığınız blues muziği bulamıyorsanız bu album tam sizlik.
4. Satılık
Ne yazık ki listedeki ikinci hayata artık devam etmeyen sanatcı. Blues'dan bahsetmeye başlamışken Yavuz Cetin'i es gecsek olmazdı. Bu album hakkında cok konuşmayacağım. Bu ulkede yapılmış en iyi işlerden birini dinlemediyseniz buyuk ayıp ediyorsunuzdur zaten. Stratını alsa geri gelse... Neyse; dinleyin, dinletin.
5. Stadium Arcadium
30 trackden oluşan ama icinde bir tane bile kotu track bulunmayan album. Frusciante'nin birbirinden guzel gitar partlarının olduğu, bıraksanız sadece gitarın bile dinlenebileceği bir album. Kacırmayın, dinleyin.
6. Nothing But Thieves
Cok bilinmeyen ve benim icin son zamanların en hoş grubunun self-titled albumu. Alternatif rock muzik icin son zamanlarda yapılmış en guzel albumlerden benim nazarımda. Şarkıların isimlerinin Jeff Buckley'nin Grace albumundeki şarkılara benzerliği de ilgi cekici: Lover, You Should've Come Over = Lover, Please Stay; Neon Brother = Dream Brother. Son zamanlarda cıkan gruplardan dinlemek isterseniz Nothing But Thieves'i şiddetle oneririm.
Dipnot: Bu albumlerin hepsi benim kendi nacizane onerilerimdir. Tabii ki daha eklenebilecek bir suru cok guzel album var. Pink Floyd, Nirvana, King Crimson, Pearl Jam, Dire Straits, TOOL, Led Zeppelin, Queen gibi bircok grubun albumlerini de eklemek isterdim fakat cok uzatmak istemedim. Bu bir sıralama listesi değil, sadece hoşuma giden albumler. Lutfen, tartışma yaratmayalım bunlar uzerine. Siz de onerilerinizi ekleyin ki konu, insanların arada goz atıp dinleyebilecekleri albumleri bulmalarına yardımı dokunsun. Okuduğunuz icin teşekkurler.