Arkadaşlar selamlar.
Son zamanlarda muzik kalitesini arttırmak icin bir cabaya girdim. İnternette gezine gezine kafam allak bullak oldu. Araştırırken bir şeye ulaşıyorum sonra orada gorduğum şeyi araştırırken başka bir şey cıkıyor diye diye kayboldum ve kafam karıştı. Muzik ve ses sistemleri, muzik Player'ler hakkında bilgisi tecrubesi olanlardan yardım almak istiyorum.
Oncelikle muzikle ilgim meslek vs duzeyinde değil, hayatımın en onemli ogelerinden oldugu icin daha iyi bir ekipmana sahip olmaya karar verdim. Muzikleri ve diğer medya eserlerini laptop veya telefondan dinliyor/izliyorum. kulaklık olarak da Sony Xperia Z2 kulaklığı MH-750 kullanıyorum. Yani tamamen giriş seviyesi, amator bir durumdayım. Amacım muzik ve ses kalitesini artırıp doruklarında yasamak. Bunun icin ne yapmam ne almam lazım diye araştırmaya başladım ama milyonlarca şey karşıma cıktı ve daha da zorlu olanı, muzik camiasına ait yabancı terimler nedeniyle adeta boğuldum. O ne? Bu ne? Diye araştırmaktan her şey karıştı ve hicbir sonuca ulasamadım. İlk olarak kaliteli bir kulak ustu kulaklık alır hallederim diye dusundum ne alayım diye bakarken olay FLAC, DTS, dap, lossless kulaklık, Hi-Fi, ses kartları, muzik calarlar, amfi, hoparlor, AMP, non-oversampling DAC'lar, class-a kulaklıklar ve amplifikator ve diğer bir suru şeyler cıktı karşıma. Ve işin sonunda ortada kala kaldım. Guncel Android telefonlar Android 3.1'den beri FLAC oynatabildiği icin muzik calar / amfi /dac her neyse almaya gerek yok, kaliteli bir kulaklıkla telefondan bile dinlenebilir deniyor. (ki bende Xiaomi Poco F2 Pro var, son guncel işlemci vs parcalara sahip)
"FLAC ozel olduğu icin calan, sesi veren cihazlarda ozel olmalı. Aksi halde mp3 ile arasında fark goremezsin. Taşınabilir cihazlarda henuz o teknoloji yok." deniyor.
Şoyle bir yorumla da karşılaştım: FLAC şarkının farkını goremiyorum diyenler
Sonuc olarak ben tam anlatamasam da kafam allak bullak oldu kaldım, bana rehberlik yapar mısınız? Tavsiye, bilgi, yonlendirmelerinizi rica ediyorum.
Butce soracaksınız, net bir butce belirlemedim. Ucu acık, duruma gore belirleyeceğim. Ama orta/iyi bir miktar cıkarabilirim. Bu butun parcalarla bir ekosistem olusturmam gerekiyorsa siz orta kalite bir fiyatlandırma orneği verebilirsiniz, bende kafamda olusan fiyatlandırma sıkalasına gore duzenlerim.