İstanbul'un Esenyurt ilcesinde 31 yaşındaki Sevcan Demir'in şupheli olumune ilişkin dava, bugun goruldu. Dini nikahlı eşi Kenan Daniş tarafından darbedilen Demir, oturduğu evin 4'ncu katından duşerek hayatını kaybetti. Olaya ilişkin davaya, 'Kasten oldurme' sucuyla yargılanan sanık Daniş de katıldı. Sanık, Bakırkoy 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen duruşmaya tutuklu olduğu cezaevinden SEGBİS'le bağlanırken, maktul Demir'in ailesi ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı, sanık hakkında gecen duruşma 'Kasten oldurme' sucundan muebbet hapis cezasıyla cezalandırılması talebini tekrar etti. Sevcan Demir'in ailesinin avukatı Burhan Sınar, sanığın sucu tasarlayarak işlediğini ve ağırlaştırılmış muebbet hapis cezasıyla cezalandırılması gerektiğini soyledi. Ayrıca sanık avukatının delilleri kararttığı iddiasında da bulunan avukat Sınar, "Sanığın telefonu bizzat avukata verilerek cozumlemesi yaptırılmıştır. Telefondaki mesajlar sildirilmiştir. Mahkemenin suc duyurusunda bulunmasını talep ediyoruz." dedi. Demir'in ailesi de sanığın 'Tasarlayarak kasten oldurme' sucundan ağırlaştırılmış muebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istediklerini soyledi. Sanık avukatı, delil karartma iddialarını reddedetti. Sanık Kenan Daniş, "Ben evden ayrıldıktan sonra Sevcan'ın kuzeni Yeşim 'Bu kız alkol alacak. Kendine bir şey yapabilir' deyince eve tekrar geldim. Benim aklıma bir şey yapacağı gelmedi. Uc dakika gecti gecmedi, ses gelmeyince odanın kapısını actık. İceride kimse yoktu. Balkonun kapısı zaten az acılıyordu. Kapı acıktı. Aklıma kotu bir şey yapacağı gelmedi. Balkondan aşağı doğru baktım, yerde kanlar icinde yatıyordu. Hızlıca aşağı indim. Dili boğazına kacmasın diye mudahale ettim. Atılı suclamayı kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum." dedi. Mahkeme heyeti, sanık Kenan Daniş'in uzerine atılı 'Kasten oldurme' sucundan, 'Yeterli delil olmadığı, sanığın sucu işlediğinin sabit olmaması' nedeniyle beraatine ve tahliyesine karar verdi. Sevcan Demir'in ailesi Bakırkoy Adalet Sarayı onunde acıklama yaptı. Sevcan Demir'in annesi Seyran Tosun, "Kızım beni bir gun once aradı 'Anne Kenan beni oldureceğini soyledi' dedi. Bu nasıl bir kanun. Yeter artık, Sevcanlar olmesin. Duyun sesimi. Ben bu adamın tekrar yakalanıp, ağırlaştırılmış muebbet almasını istiyorum. Kızımla konuşurken dakikalar icinde kızımın sesi kesildi. Oldurdum başında bekliyorum diyor. Daha neyin adaleti bu. Adalet Bakanlığı duyun sesimi. Şaka gibi inanamıyorum. Benim yavrumu oldurdu, ben hissettim. Oldureceğini soyledi adam. Nasıl bir adalet inanamıyorum. Ne olur yalvarıyorum, artık dayanamıyorum. Benim kızım bir kez daha olduruldu bu kararla." dedi. Sevcan Demir'in kardeşi Coşkun Demir, "Kararı kabul etmiyoruz. Beraat kararı cok ağır bir karar. Bu şahıs, kardeşimi bilerek ve isteyerek katletmiştir. Katil, kardeşim icin, 'Sen o cocuklarını buraya gondermezsen biraz sonra bu cocuğun olusunu opeceksin' diyor. Arkasından bu eylemi gercekleştiriyor. Maalesef 20 aydır benim kardeşim kara toprağın altında. Biz elimizden geldiği kadar onu savunmaya calıştık. Maalesef bugun hic istemediğimiz, arzu etmediğimiz cok yanlış bir karar verilmiştir. Kadına şiddettin moda olduğu ve bunun yeterli derecede ceza alınmadığı bu donemde, oldurme olayının gercekleştirilmiş olması ve bundan dolayı bu şahsın beraat edilmesi kabul edilebilir bir şey değildir. Bizim ciceğimizdi o, bir tanemizdi. 6 kardeşten 5'i erkek, tek kız oydu. Bu şahıs bicim ciceğimizi katletti. Maalesef bu şahıs elini kolunu sallayarak dışarı cıkacaktır." diye konuştu. Ailenin avukatı Burhan Sınar ise karara itiraz edeceklerini soyleyerek, "Sanık, tasarlayarak canice hisle maktulu oldurmuştur ve intihar susu vermiştir. Deliller ortadadır. Sanık bağıra bağıra maktulu oldurmuştur. Dosyada butun deliller mevcuttur. Karar yanlıştır itiraz edeceğiz." dedi. DHA'nın aktarımına gore; Bakırkoy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 9 Mart 2021 tarihinde olay gercekleştikten sonra maktulun yapılan olu muayene tutanağında, cenesinde ekimoz bulunması, her iki diz kapağında sıyrıkların olması ve dolayısıyla maktul ile şuphelinin kavga ettiklerinin sabit olduğu belirtildi. İddianamede, şuphelinin maktulun annesini arayarak kızını oldureceğini ifade ettikten hemen sonra olum olayının gercekleşmesi goz onune alındığında, maktulun şupheli tarafından balkondan atılarak kasten oldurulduğu yonunde somut deliller bulunduğu bildirildi.