2018 yılında akademik yolculuğuna başlayan Young Executive Academy (YEA), Turkiye ’nin her bolgesinden genc yonetici adaylarının iş dunyasına donuk bakış acısı kazanmalarını sağlayan, genclerin liderlik becerilerini geliştiren, değişime adapte olmak yerine değiştirmeyi tercih eden universite ve lise oğrencilerine yonelik ozenle hazırlanmış, 6 ay suren online eğitim programıdır.
Gectiğimiz 4 yıl icerisinde 15 binin uzerinde yeteneğe ve 200 ’u aşkın firmaya dokunan YEA, 2022-2023 doneminde de alanında oncu firmalarla genc yetenekleri buluşturmaya hazırlanıyor.
[h=3]
Sınavlarda Başarılı Olan Oğrenciler Sertifika Almaya Hak Kazanacak
[/h] 6 ay surecek olan programda, “İnsan Kaynakları”, “Dijital Donuşum ve Buyuk Veri”, “Satış Pazarlama ve Finans”, “E-Ticaret ve Influencer Marketing” ve “Girişimcilik” alanlarında, 200 ’un uzerinde markanın ust duzey temsilcileri eğitim verecek.
Eğitim boyunca katılımcılar, online olarak canlı yayınlarla derslerini takip etme olanağına sahip olabilecek. Katılımcılar diledikleri taktirde yayınlarla eş zamanlı olarak eğitimcilere merak ettikleri konulara ilişkin soru sorabilirken; dilerlerse aldıkları derslerin kayıtlarını 1 hafta icerisinde istedikleri zaman izleyebilecekler.
Kasım ayında start verecek program, 24 hafta surecek eğitimin ardından mayıs ayında sona erecek. Eğitim programına katılan oğrenciler her hafta 5 farklı konu başlığından birer ders olacak şekilde duzenlenen eğitimler alacak. Donem sonunda yapılan sınavdan başarı ortalamasını sağlayan oğrenciler eğitim aldıkları alanlar uzerinden sertifikalarını alacaklar.
Başvurular youngexecutiveacademy.com uzerinden Alınıyor
Turkiye ’nin en kapsamlı ve en nitelikli eğitim programı olan YEA ’ya, yalnızca program oncesi duzenlenecek Yetenek Testlerinden başarılı sonuc elde eden oğrenciler katılım sağlayabilecek.
Eğitim programından yararlanmak isteyen katılımcılara, başvuru surecinin ardından taraflarına gonderilen Assesment Testi tamamladıktan sonra yeterli başarıyı sağladıkları takdirde akademiye katılmaya hak kazanabilecekler.
Ders oturumlarının yanı sıra; surpriz soyleşiler, workshoplar ve grup calışmaları ile ceşitlenecek program, oğrencilere kariyerlerini inşa etmelerinde de onemli bir kılavuzluk misyonu ustleniyor.
YEA ’nın Bir Parcası Olmak Heyecan Verici
Onceki yıllarda duzenlenen YEA programlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Turkcell Business Partner ’i Furkan Ağırbaş, ““Son zamanlarda katıldığım etkinliklerdeki en bilincli kitleyle karşılaştığımı soyleyebilirim. Ne istediğini bilen ve ilgi alakasıyla bunu hissettiren genc arkadaşlarla beraber olmak cok guzel bir deneyimdi. Oturumdan sonra Linkedln uzerinden gelen bağlantılar ve geri bildirim mesajları durumu en iyi şekilde ozetliyor. YEA ’nın bir parcası olmak heyecan vericiydi.” diye konuştu.
Tum Soruları Keyifle Cevapladım
Yemeksepeti ’nin Business Intelligence Manager ’ı Ferhat İşyapan ise YEA ’ya ilişkin “Dijitalin avantajını cok iyi kullandığımızı duşunuyorum. Canlı yayın sonrasında da ozellikle Linkedln uzerinden cok yoğun bir iletişim oluştu. Tum yazanlara cevap vermeye calıştım ama cok fazla mesaj geldi. Ancak şunu soyleyebilirim ki tum sorular cok kaliteliydi ve keyifle cevapladım.” değerlendirmesinde bulundu.

Edindiğim Teorik Bilgileri Pratikte de Deneyimleme Fırsatı Buldum

Onceki YEA ’ya katılım sağlayan Boğazici Universitesi Bilgisayar Muhendisliği Bolumu Oğrencisi Zeynep Buse Aydın, YEA hakkında, okulda oğrenilen teorik bilgilerin pratiğe donuşmesi noktasında onemli bir deneyim olduğunu ifade etti.
Aydın, “Daha once de bu tarz, cok fazla etkinliğe katıldım ama YEA benim icin cok değerli bir etkinlikti. Program boyunca okulda oğrendiklerimi iş hayatında nasıl etkin kullanabileceğimi oğrendim. Bununla birlikte edindiğim teorik bilgilerin, yoneticiler tarafından nasıl algılandığını gorup onların deneyimlerini dinleme imkanı buldum. Yeni donemi heyecanla bekliyorum.” dedi.
Gelecek Donemi Sabırsızlıkla Bekliyorum
MEF Universitesi Endustri Muhendisliği Bolumu Oğrencisi Sema Guzel ise değerlendirmesinde, “Başarılı konuşmacılarıyla bana muthiş bir network imkanı sunan bu akademide, nitelikli ve secilmiş insanlarla birlikte yer almak oldukca hoşuma gitti. Dinamik ve hızla değişen bu donemde, aldığımız lisans eğitiminin yanı sıra farklı alanlarda da ilgimizi keşfetmenin cok onemli ve gerekli olduğunu duşunuyorum.
Bu nedenle YEA ’daki tum eğitimlere katıldım. Ayrıca aldığım herhangi bir eğitimden edindiğim bilgileri, gunluk hayatımda kullanabiliyor olmak benim daha once deneyimlemediğim, YEA ile hayatıma giren bir şeydi. Gelecek donemi, eğitimleri ve edineceğim yeni bilgileri sabırsızlıkla bekliyorum” ifadelerini kullandı.
– Young Executive Academy hakkında siz ne duşunuyorsunuz?