Apartman sakinlerinden Yağmur Tunay, İzmirgaz'ın taşeron firmaya ucretini odeyemediği icin bağlanmanın geciktirildiği iddiasında bulunarak, "Biz kendi imkanlarımızla olayı araştırdık. Aldığımız duyumlara gore, İzmirgaz firması calıştığı taşeron firmanın parasını odemediği icin firma kazı yapmaya gelmiyor ve bu yuzden de bir suru vatandaş mağdur kalıyor. Bu şartlarda evlerimizde duş alamıyoruz. Ben duş alabilmek icin anne-babamın evine gidiyorum. Apartmandaki diğer sakinlerle konuştuğumda da su ısıtıcısıyla su ısıtıp oyle duş aldıklarını soylediler. Yemek zaten yapılamıyor. Isınma cok buyuk bir sorun. Havalar yavaş yavaş soğumaya başladı. Kış gelip havalar tamamen soğuduğu zaman ben burayı duşunemiyorum." diye konuştu. Doğal gaz bağlatılması karmakarışık bir hale gelen binadaki kızının sorunlarıyla yakından ilgilenen Nilufer Tunay ise, İzmirgaz Cozum Merkezi'ndeki yetkililerin konuyla ilgili bilgisi olmadıklarını soylemesinden dert yandı. Tunay, "Ekimin sonuna yaklaştık, onumuz kış. Biz Halkapınar'daki cozum merkezine gittiğimizde surekli surecin devam ettiğini soyleyerek bizi yollamaya calıştılar. Dedim ki o zaman cozum merkezi olmanızın anlamı ne. Cozumsuzluk merkezisiniz siz. Bize her turlu konuya cozum bulacaklarını ama buna bulamadıklarını aktardılar. Orada calışanlar da bu duruma cok uzulduklerini soylediler. Turkiye ’nin bir doğalgaz merkezi olacağının gundeme geldiği gunlerde boyle bir durum yaşanması cok duşundurucu. Hele ki firmanın İzmir gibi kışın ağır gecmediği bir ilde bunu başaramaması, varsa bir sorun cozumleyememesi, ne yazık ki cok acı." ifadelerine yer verdi.