Dunyanın en populer cevrimici fotoğraf ve kısa video paylaşım platformu Instagram, bir dizi yeni ozellik acıkladı. Şirket tarafından yapılan acıklamalara baktığımızda; soz konusu ozelliklerin platformu daha guvenli bir hale getirmeyi amacladığını goruyoruz. Gelin hep birlikte, Instagram'ın yepyeni ozelliklerine bakalım.
Instagram bundan bir sure once "Gizlenen Sozcukler" isimli bir ozelliği kullanıma sunmuştu. Bu ozellik, kullanıcıların kufur ve hakaret gibi istenmeyen sozcuklerden yorum ve mesajlarda korunmasını sağlıyordu. Şimdiyse bu ozellik ile ilgili onemli bir gelişme yaşandı.
Gizlenen Sozcukler, Turkce de desteklemeye başladı!
Instagram'ın Gizlenen Sozcukler ozelliği, an itibarıyla Turkce dil desteğine kavuşmuş durumda. Boylelikle ulkemizdeki Instagram kullanıcıları, kendi 'kotu kelime' havuzlarını rahatlıkla oluşturabilecekler. Ustelik Instagram, Gizlenen Sozcukler ozelliğini daha iyi calışır hale getirdi. Orneğin i harfi yerine 1 rakamı kullanılırsa, Instagram algoritması bunu algılayabilecek.
Instagram Gizlenen Sozcukler ozelliği nasıl kullanılır? Adım #1: Instagram uygulamasını acın. Adım #2: Ayarlar menusune girin. Adım #3: Gizlilik seceneğine dokunun. Adım #4: Gizlenen Sozcukler seceneğine dokunun. Buradan, yorumlarda ya da mesajlarda karşınıza cıkmasını istemediğiniz kelimeleri belirleyebilirsiniz.
Engellenen kullanıcıların diğer hesapları da engellenebilecek!
Instagram, kullanıma sunulduğu ilk gunden beri kullanıcı engelleme ozelliğine sahip. Ancak şimdi, bu ozelliğin kapsamı etkili bir şekilde geliştirilmiş durumda. Oyle ki kullanıcılar, bundan sonra engelledikleri bir kullanıcıya ait olduğu tespit edilmiş diğer hesapları da tek bir dokunuşla engelleyecekler. Boylelikle engellenen bir kullanıcı, bir daha kolay kolay karşınıza cıkamayacak.
Kullanıcılar, saygılı olmaları noktasında uyarılacak!
Instagram'ın bir diğer yeni ozelliği de kullanıcıları saygılı olmaları noktasında uyarmak olarak karşımıza cıktı. Orneğin bir gonderiye hakaret veya kufur icerikli İngilizce, Portekizce, İspanyolca, Fransızca, Cince veya Arapca yorum yaparsanız, Instagram sizi uyaracak. Ote yandan, icerik ureticilere gonderilecek mesajlarda da saygılı olunması gerektiğine ilişkin bir hatırlatıcı yer alacak.