Guzel memleketimizin en guzel turkulerinden... Aci, nese, gurbet, sevgi, yalnizlik, kimsesizlik, umut, heves, bir tebessum, huzun, hepsi var bu turkude.
Bu turkuyu sevdiginiz varsa dinlersiniz, hele bir de sevdiginizin de adi Elif ise bambaska duygu olusturur icinizde. Umutlandiginiz vakit dinlersiniz, icinizin nese doldugu vakit dinlersiniz, kimseniz yoksa, huzunluyseniz yine dinlersiniz, bir yakininizi kaybettiyseniz daha fazla dinlersiniz, zararlidir ama sigara da iciyorsaniz paketlerin ardi arkasi kesilmez, bir sey basardiginizda yine dinlersiniz...
Oyle anlamli ve guzel bir turkudur ki, uzaklara dalip gidersiniz, uzaklara baktikca bir yandan umutlanip bir yandan hevesinizin kursaginizda kalmasini yasayarak dinlersiniz, dertli iseniz dinlersiniz, sevilmiyorsaniz yine dinlersiniz, bu turku bambaska bir turkudur... Oyle guzel ve anlamlidir ki, hayatin icinde olan her seyi bir kac dakikada yasarsiniz.
Bu turkuyu acip oturursaniz iyice huzunlenirsiniz, neler yaptiginizi, neler kazandiginizi, neleri kaybettiginizi dusunur dalar gidersiniz. Gurbette iseniz oturdugunuz evi ozlersiniz, sicacik bir yatak belki simdiki evinizde de vardir ama yine de ozlersiniz, annenizi, babanizi, gorunce kalbinizin durmadan attigi bakmaya kiyamadiginiz bir kadini ozlersiniz...
Ne cok huzun varmis degil mi? Ama mutluyken de dinlenilebilir. Arkadaslarinizla dinlersiniz, benim kimsem yok ama bir kac arkadasiniz da varsa herkeste sessizlik olur, ortam bir kac dakika sessizlige burunur, yeryuzu de size eslik eder. Ne guzeldir bu turku ah ah...
Sevin, sevdirin, tebessum edin...
Iyi olun. Mutlu olun. Hepiniz kardesimsiniz, koca bir aileyiz, farkli dusunen bir kac yuz kisiyiz, insanlara ogretelim, insanlardan ogrenelim, sevin kardesim, sevemeseniz de arkanizda giderken iyilik birakin, size kotuluk yapan butun hayati boyunca her seyi kaybeder, siz bir gun iyilik yaparsaniz bir gun kaybedersiniz...
Esenlikler dilerim. Gununuz guzel, omrunuz uzun, neseniz daim, umudunuz tam, geleceginiz aydin olsun.
Sevgiler,
saygilarimla...
Genc bir adam Elif isminde bir kızı sever. Elif de ona sevdalanır. Fakat genc adam o eski zamanların ince hastalığı olan Verem e yakalanmıştır. Elif'in ailesi, bu durumu gorur ve kızını onunla evlendirmek istemez. " Git tedavini ol gel oyle Elif i al " derler. Bunun uzerine genc adam cok sevdiği Elif inin aşkı icin hastaneye yatar. O donem şartlarında iyileşmesi imkansızdır. Oleceğini bile bile genc adam tedaviye devam ettiği icin Elif'e bir haber gonderir.. "Olum, olum dediğin nedir ki gulum ben senin icin yaşamayı goze almışım" der. ( Aslında bu soz Turku icerisinde de mevcuttur.) Elif ten cevap gelmez. Fakat zaman ilerledikce genc adamın hastalığı artar. Genc adam hastanede yattığı surede sadece Elif' ten haber almak bir de icindeki yangını sondurmek icin ( yaşamının kaynağı olan ) yanlız su icmek ister. Yemekten kesilir. Ancak kızın ailesi bir kez bile gormesi icin Elif'i onun yanına yollamaz. Hastalığının arttığını, tabutunun bile hazır olduğunu Elif'ine turku icinde ağıt halinde yazan genc adam, hastanede yattığı surede bu turkunun sozlerini yazıp şapkasının icine saklar. İyileşemez ve cok sevdiği Elif ini goremeden olur. Cenazesi koyune getirilir. Şapkasının icerisinden yazdığı sozler bulunur ve ailesi tarafından bestelenmesi istenir. Olum olum dediğin nedir ki gulum Ben senin yaşamayı goze almışım.. Elif dedim be dedim aman Kız ben sana ne dedim Guş ganedi kalem olsa aman Ah yazılmaz benim derdim Elif im noktalandı aman Az derdim cokcalandı Yetiş anam yetiş bubam aman Ah mezarım tahtalandı..
Genişletmek icin tıkla...
Elif Dedim Turkusu
Müzik0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Dizi - Film - Sanat Forumu
- Müzik
- Elif Dedim Turkusu