Her isteyene burun ameliyatı yapıyor muyuz?
Kesinlikle hayır. Estetik cerrahide uygun hastanın secilmesi son derece onemlidir. Her şeyden once hasta ile cerrah arasında karşılıklı iletişim, guven ve iyi niyet olması şarttır. Hasta doktoruna, doktor hastasına mutlak guven duymalıdır. Hastanın yapılacak estetik operasyonu anlayıp kavrayacak entellektuel birikime sahip olması da son derece onemlidir. Ayrıca hastanın istek ve beklentileri gercekci olması gerekir. Cerrah ayrıntılı bir değerlendirme yaparak, hastanın isteklerini goz onune alarak hastaya yardımcı olabileceğine inanmalıdır. Bizim meslekte hasta memnuniyeti cok onemlidir. Eğer yapacak olduğum işlemin hastayı memnun etmeme ihtimali yuksekse o ameliyatı yapmamak hem hasta hem de cerrah icin hayırlı olacağını duşunurum.
Peki kimler estetik burun ameliyatı icin uygun adaylar değildir?…Kimlere bu ameliyatı yapmıyoruz?
Bazı hastalar vardır ki bunlar estetik burun ameliyatı icin uygun adaylar değildir. Kim bunlar? Mesela burun ameliyatından sonra mukemmeliyet bekleyen, ameliyattan sonra kaderinin değişeceğine inanan, hayatında ki butun olumsuzlukların sorumlusu olarak burnunu goren, ameliyat sonrası farklı bir insan olacağına, butun sosyal ortamının ve ilişkilerinin yoluna gireceğine, kısacası yeniden doğacağına inanan ve bu şekilde beklentisi olan hastalarımız oluyor. Bunlar burun ameliyatı yapılmaması gereken hastalardır.
Yine takıntılı hastalar olarak tanımladığımız kişiler vardır. Bunlar adeta burnu ile yatar, burnu ile kalkarlar. Ellerinde farklı zamanlarda, farklı pozisyonlarda cekilmiş resimlerle dolaşırlar. En kucuk ayrıntıyı kafaya takarlar. Bunların simetri hastalığı vardır. Bu tur hastalar da ameliyat icin uygun değildir.
Burun ameliyatı kişinin sahip olduğu burnu guzelleştirmek, onu yuze en uygun bir şekilde en guzel hale getirmek ve doğal gorunumlu bir burun elde edebilmek icin yapılır. Bu ameliyat ile burnun şeklini değiştiriyoruz, var olan bir takım bozuklukları duzeltiyoruz fakat kişinin yuzunu farklı bir yuz yapmıyoruz. Bu şekilde cok farklı beklentiler icerisine giren hastalarımız olabiliyor. Bunları mutlaka elemek gerekiyor.
Peki kişi ameliyat olmakta ısrar ederse ne yapıyoruz?
Evet oyle hastalarım oluyor. Fakat samimi davranınca onlarda belli bir sure sonra beni anlıyorlar. ”Evet sen ameliyat olmak istiyorsun, hem de cok istiyorsun, ama kusura bakma ben seni ameliyat yapmak istemiyorum” diyorum. Hastanın ameliyat isteği kadar doktorun da ameliyatı yapmak istemesi onemlidir. Hastalarıma bunu anlatıyorum. Boylece işi tatlıya bağlıyorum.

[h=2]Trabzon Plastik Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]