Genel olarak toplumun 3’te 2’ sinde sertleşme bozukluğu gorulmekte olup 3’ te bir hastaya tedavi mutlaka gereklidir. Temel bazı kan tetkikleri (kan şekeri, kan lipid profili ve hormonal değerlendirme) sonrası belirgin patoloji saptanmayan ve sabaha karşı penis sertleşmesi (nokturnal penil tumesans-NPT) gorulmeyen hastalara tedavi gerekir ve onerilir.
Aile hikayesi ile birlikte sertleşme bozukluğu olan hastaların mutlaka Kardiyolojik değerlendirmeden gecmesi de onerilmelidir.
Sertleşme bozukluğu tedavisinde son 20 yılda en etkili ilaclar olan fosfodiesteraz 5 inhibitorleri (Viagra benzeri ilaclar) tedavide ilk basamak olup bu tedaviye cevap alınamayan hasta grubuna en kalıcı ve en etkili yontem olan ‘’penis protezi-mutluluk cubuğu’’ takılması onerilir ve tıbben gereklidir.
İlac tedavisini kullandığı diğer ilac etkileşimleri veya yan etkileri nedeni ile kullanamayan da bircok hasta bulunmaktadır. Bunlar da yine bu ameliyat icin en uygun adaylar arasındadır.
Yine prostat kanseri veya rektum kanseri ( barsak kanseri) nedeni ile ameliyat olan ve ameliyat sonrasında sertleşme sorunu olanlar icin de penis protezleri başarı ile uygulanan, hasta memnuniyeti acısından yuksek verimli bir secenektir.
Peyronie hastalığı gibi penis yapısında bozukluk ile birlikte sertleşme kusuru bulunan hastalarda tek bir ameliyatta hem eğrilik hem de sertleşme sorununun birlikte duzeltilmesi mutluluk cubuğu ameliyatı ile mumkun olabilmektedir.
Penil protez ameliyatları sertleşme bozukluğu tedavilerinde en yuksek hasta memnuniyeti (%70-87) sağlayan tedavi secenekleri arasındadır. Bu yuzden de ‘’Mutluluk cubuğu’’ tanımını hak etmektedir.

[h=2]İstanbul Urolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]