Gondermeleri anlayacağınızı duşunuyorum hikayem uzun olduğu icin diğerinde okumadılar şiirimi okuyacaklarını duşunuyorum hikaye tarzı şiir yazdım ( Bu sondu adminler son kez onaylarsanız sevinirim reklam olmasın diye tekrar yazdım)
Başlangıc ve Son
Bir adam vardı, gozleri sarı
Bir adam vardı, boyu uzun
Odasındaydı yurudu, yurudu pencereye kadar gitti.
Baktı pencereden dışarıya, gordu evleri
Goremedi ağacları, sinirlendi! Hayaller kurdu.
Adem ve Havva ’yı hayal etti.
Tanrının sesini hayal etti
Tanrı:
- Siz ne yaptınız benim guzel eserime?
Tanrı kızgındı. Adem ve Havva ’yı cezalandırdı.
Yolladı onları başka bir yere
Adem:
- Burası neresi?
Havva:
- Neresi olacak dunya burası! Burası benim sayemde olene dek yaşayacağımız yerdir Adem!
Havva onlerinde duran melekleri gordu.
Havva:
-Kacalım bunlar bizi yok edecekler.
Adem:
-Ben kacmam! Tanrı beni yarattı korumasını da o yapacak ben olmem! Benim buraya getirlmemin bir amacı olmalı!
Gokten bir şimşek duştu Meleklerin bedeni toz toprak oldu.
Adem ile Havva gece vakti ilişkiye girdiler
2 erkek oldu Adem ’deki gurur kimsede yoktu kız doğurmadı ne mutluydu.
Birinin adı Kabil Birinin adı Habil ne uyumlu isimlerdi bunlar!
Kabil kıskanıp kardeşini oldurdu. Sonradan Tanrıya şunu dedi. “Sen durdurmadın bunu demek ki olmesi gerekiyormuş!
Tanrı: “ Bana şirk koşanlar cezalandırılacak!” dedi ve Kabil ’in alnına muhur koydu. Artık geri kalan hayatı boyunca acı cekecekti.
Diğer insanlar da savaştılar, seviştiler,nesillerini buyuttuler. Cocuklar babalarının tahtını almak icin oz babalarını oldurduler! Tahtı kimseye bırakmamak icin kardeşlerini oldurduler! Kabilde kardeşini oldurdu ama o katil diye anıldı diğerleri anılmadı. Adalet denilen şey buydu işte!
Yıllar ilerledi gecti. Artık ev inşa edecek yer yoktu! Ağacları oldurelim onlardan ustun değil miyiz? Hayvanları oldurelim onlardan ustun değil miyiz? İnsanları oldurelim eşitlik denilen şey yok ya!
Uzun boylu adam sinirlendi ve attı kendisini pencereden diğer dunyadaki mutlak adaleti gormek icin!
Alitasbasi67 dedi:
Gondermeleri anlayacağınızı duşunuyorum hikayem uzun olduğu icin diğerinde okumadılar şiirimi okuyacaklarını duşunuyorum hikaye tarzı şiir yazdım ( Bu sondu adminler son kez onaylarsanız sevinirim reklam olmasın diye tekrar yazdım)
Başlangıc ve Son
Bir adam vardı, gozleri sarı
Bir adam vardı, boyu uzun
Odasındaydı yurudu, yurudu pencereye kadar gitti.
Baktı pencereden dışarıya, gordu evleri
Goremedi ağacları, sinirlendi! Hayaller kurdu.
Adem ve Havva ’yı hayal etti.
Tanrının sesini hayal etti
Tanrı:
- Siz ne yaptınız benim guzel eserime?
Tanrı kızgındı. Adem ve Havva ’yı cezalandırdı.
Yolladı onları başka bir yere
Adem:
- Burası neresi?
Havva:
- Neresi olacak dunya burası! Burası benim sayemde olene dek yaşayacağımız yerdir Adem!
Havva onlerinde duran melekleri gordu.
Havva:
-Kacalım bunlar bizi yok edecekler.
Adem:
-Ben kacmam! Tanrı beni yarattı korumasını da o yapacak ben olmem! Benim buraya getirlmemin bir amacı olmalı!
Gokten bir şimşek duştu Meleklerin bedeni toz toprak oldu.
Adem ile Havva gece vakti ilişkiye girdiler
2 erkek oldu Adem ’deki gurur kimsede yoktu kız doğurmadı ne mutluydu.
Birinin adı Kabil Birinin adı Habil ne uyumlu isimlerdi bunlar!
Kabil kıskanıp kardeşini oldurdu. Sonradan Tanrıya şunu dedi. “Sen durdurmadın bunu demek ki olmesi gerekiyormuş!
Tanrı: “ Bana şirk koşanlar cezalandırılacak!” dedi ve Kabil ’in alnına muhur koydu. Artık geri kalan hayatı boyunca acı cekecekti.
Diğer insanlar da savaştılar, seviştiler,nesillerini buyuttuler. Cocuklar babalarının tahtını almak icin oz babalarını oldurduler! Tahtı kimseye bırakmamak icin kardeşlerini oldurduler! Kabilde kardeşini oldurdu ama o katil diye anıldı diğerleri anılmadı. Adalet denilen şey buydu işte!
Yıllar ilerledi gecti. Artık ev inşa edecek yer yoktu! Ağacları oldurelim onlardan ustun değil miyiz? Hayvanları oldurelim onlardan ustun değil miyiz? İnsanları oldurelim eşitlik denilen şey yok ya!
Uzun boylu adam sinirlendi ve attı kendisini pencereden diğer dunyadaki mutlak adaleti gormek icin!
Genişletmek icin tıkla...
Güzel Sanatlar Joe Saramagodan esinlenip farklı bir şiir yazdım
Üniversite Ders Notları0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Üniversiteler
- Üniversite Ders Notları
- Güzel Sanatlar Joe Saramagodan esinlenip farklı bir şiir yazdım