İlk once neden buradayız, sor. Anlama gerekir, insan nereden doğdu, nerede yaşadı ve bir madde yaşayabilen madde olabilir mi veya farklı şekillerde ben doğmuş da olabilirim, olasılık kuralları vardır. Bu bilimde zaman olduğu surece Tanrı kanıtlanabilir değildir, cunku onu bilimle kanıtlayamasınız, sadece inanabilirsiniz ama inanmak size kalmıştır, insanları boyle şoyle konuşturarak kafasını karıştırmak yerine konuşmamak ve ilk duşunceye bakmaktır. Ve cidden kimsenin dedikleri umurumda olması yeri geldiği zaman insanları anlayabilmek cok iyidir, cunku bilimcinin ilk kazancı duşunce, bilgelik olgunlaşması, bunlar cok onemlidir. Hatta Celal Şengor de anlattığım gibi modernliği batıdan veya doğudan mı geldi sorusu cok sorulur ama ilk once modernizm kuralları nasıl oluşacaksa oyle oluşabilir, şimdi okuyup gecebilirsiniz ama kendimizi yeşerteceğimiz yerdeyken ve şu an duşunuyorsun ve kendine gel diyorsun bu kurduğum ifadeler ise seni guclendirecekdir bunları nasıl kodlandırdık aslında gercekleri oğrenmek istersek ne zaman doğduk sorusunu hic sormasak, hic ilgilenmesek veya bilimin yeşerttiği bilimci olamayacaktı, tabii sizler ne zaman doğduğunuz sorusunu bilemezsiniz, sizler oznelsiniz, cunku nesnel olan bilimdir. Şu an gorduğunuz her şey size gore gorulmeye calışılır ama evren size aksattırmadan size illiuson yapıyor ve farkında değilsin, beyniniz kole hale geldiği icin ben yaptım olgusuna gelmeniz lazım.