Gecenlerde bu filmi izlemeyi başarabildim. Gercekten beğendim. Filmi merak edenler icin aşağıdaki linkten inceleyip izleyebilirler.

Ex Machina (2014) - IMDb Ex Machina: Directed by Alex Garland. With Domhnall Gleeson, Alicia Vikander, Oscar Isaac, Sonoya Mizuno. A young programmer is selected to participate in a ground-breaking experiment in synthetic intelligence by evaluating the human qualities of a highly advanced humanoid A.I.

Şimdi, beni asıl şaşırtan nokta ise:
Surprizbozan Yapay zeka gercekten insana aşık olmuş gibi yaparak onu kendi tarafına cekmeye başladı. Ardından kendi istekleri doğrultusunda insanı yonlendirmeyi başarmıştı. Hatta o kadar ki bir insanı diğer insana duşman bile edebilmişti sozleri ile.
Peki ama gercekten bir yapay zeka bu kadar ince duşunmeyi oğrenebilir mi? Yani kendi arzuları ve istekleri olabilir mi? Olabilirse eğer yani arzu ve istek nedir? Bunların anlamını bile bilmeyen bir zeka urunu nasıl bunları hayata gecirebilir? İzlerken gercekten beni icine cekti bu film ve konu
Ayrıca:
Surprizbozan Filmin sonuna doğru bir yapay zeka turu diğer yapay zeka turu ile iletişime gecerek plan yapıyorlar. Bu plan sayesinde kendini yem yapıp diğer yapay zekanın insanı oldurmesine imkan tanıyor.
Burada acaba Facebook'a mı gonderme yapıyor diye duşundum ama filmin yapım tarihi 2014, Facebook'un yapay zekalarının birbiri ile iletişime gecmesi ise 2017 yılında oldu. Yani Facebook fişi cekmeseydi eğer bu iletişim nereye kadar gidebilirdi? Kendi arzu ve isteklerini paylaşıp plan yapma olabilir mi?
Film gercekten sakin ama etkileyici ilerliyordu acıkcası, beni icine cekti resmen