Oncelikle dejavunun tanımını alıntılamak istiyorum.
"Dr. Robert efron gibi kimi bilim insanları, deja vu'nun iki beyin lobu arasında verinin işlenme hızındaki mikrosaniyelik farklardan da kaynaklandığını ileri surmuştur. Bir veriyle karşılaştığımızda, beynimizin sol lobu da, sağ lobu da bu veriyi kendi bunyesinde işler. Ancak gelen verilerin sıralanması işi, sol beynin temporal lobunda yapılır. Normalde beyin, sol beyne doğrudan giren sinyaller ile, sağ beyin uzerinden gecerek gelen sinyaller arasındaki zaman farkını (gecikmeyi) duzeltir. Yani sinyalleri senkronize eder. Ancak bunu kusursuz olarak yapamadığı zaman, sinyaller arasında senkronizasyon bozukluğu olur. Bu da deja vu algısının sebebi olabilir. "
Şimdi benim yaşadığım duruma gelelim.
Herkes gibi zaman zaman bende dejavu yaşıyorum fakat ben dejavu yaşadığımda şoyle hissediyorum:
Bu anı yaşamıştım ve yaşadığım anda da şu anda olduğum gibi dejavu olmuştum yani daha once yaşadığım bu anı ondan daha once de yaşamıştım veya oyle sanıyordum cunku dejavu olmuştum. Yani şu anda dejavunun dejavusunu yaşıyorum belki de 3. bir dejavuyu yaşıyor da olabilirim.
Bu ilginc durumu birkac aydır dejavu yaşadığımda yaşıyorum sizce bunun mantığı nedir neden bana oyle geliyor olabilir?
Bir de benim gibi dejavu yaşadığında daha once yaşadığı bir dejavuyu yaşadığını zannedenler var mı merak ediyorum?
Yorumunu belirten herkese şimdiden teşekkurler.
Dejavunun dejavusunu yaşamak
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Dejavunun dejavusunu yaşamak