Kablosuz bir şekilde elektrik enerjisi aktarım teknolojisi hakkında neler biliyorsunuz? Bence bu teknoloji sınırsız enerji icin ilk anahtar icat olabilir. Ancak uzun mesafelerde pratik, sorunsuz ve kayıpsız ya da az kayıplı bir şekilde aktarım soz konusu olmalı. Sınırsız enerji icin anahtar dedim cunku: Halihazırda kullanılan guneş panelleri yeteri miktarda enerji uretemiyor. Ancak guneşe yakın bir yorungeye guneş panelleri yerleştirilirse ve panel sayısı yeteri miktarda olursa tum dunyaya yetecek miktarda sınırsız enerji uretilebilir. Bu enerjiyi de dunyaya kablosuz bir şekilde aktarmak mumkun olursa enerji sorunu tamamen cozulebilir. Sizce boyle bir fikir ne kadar iş gorur? Bu benim aklıma Dyson Kuresi hakkında okuduklarımdan sonra geldi. Gerci okuduklarım arasında kablosuz enerji aktarımı hakkında hicbir şey gecmiyor ancak onu referans alarak duşundum ki madem boyle bir kureyi inşa etmek icin dunyadaki tum madenler bile yetersiz kalıyor, o halde guneşin etrafına bunun en azından %1'i bile yapılabilirse ve bu enerji dunyaya pratik bir şekilde aktarılabilirse, akabinde enerji sorunu kalmayacağı icin insanlık teknolojiyi cok daha hızlı bir şekilde geliştirebilirdi.