Merhaba arkadaşlar bilimi seven ve uzayı seven arkadaşlara bir konu acıyorum fikirlerinizi beklerim.
Oncelikle size negatif kutleden bahsedeyim negatif kutle şudur mesela bir topa vurduğunuzda top ileri doğru gider ama negatif kutle de tam tersi yonde hareket eder. Yani kisaca yaptığımız şeyin tersin yonunde hareket etmektedir.
Daha detaylı bilgi icin:

Bu negatif kutlenin karanlık made de olduğunu duşunuyorum bilmeyenler icin karanlık made evrenin %68 ni oluşturuyor.
Karanlık enerji ise %27 karanlık enerji olusturuyor %5 ise bildiğimiz yani gozlemliyebildiğimiz yer oluşturuyor.
Detaylı bilgi icin:

Coğumuzun bildiği gibi uzay buyuk patlama dediğimiz olayda olduğuna dair teoriler kanıtlar var ve surekli uzay genişliyor ve genişleme hızı artıyor peki patlamadan sonra yer cekimi galip gelip hızı yavaşlaması ya da cokmesi gerekmez mi? Nasıl olurda surekli genişler ve hızlanır?

Bunun nedeni ise uzay bir nokta kadar iken onun icinde muazzam derecede karanlık made olduğunu duşunuyorum ve iceri doğru basınc olduğu icin negatif kutle ters yone doğru hareket etmeye başlamıştır yani acılmaya yer cekimi cekmeye calıştıkca negatif kutle daha cok hızlanmıştır sebebi ters yonde hareket etmesidir ve uzay surekli genişlemekte ve yer cekimi cekmeye calıştıkca o ileri doğru daha cok hızlanmaktadır.

Peki kara delik dediğimiz coğu filim diziye konu olan şey nedir?
Buyuk yıldızlar yaktığı enerji bitince oncelıkle şişerler ve hacim olarak buyurler.
Ve bunun sonucunda patlarlar ve dış katmanlarını uzaya savururlar ve cekirdekleri kendi icine coker ve notron yıldızı oluşur ve bu made o kadar yoğundur ki bir cay kaşığı almak mumkun olsaydı milyonlarca ton ederdi ve bu notron yıldızı yeterince buyuk ise bu da kendi icerisine cokerek cok buyuk bir patlama ile karadelik oluşur.
Kara delik nasıl olusur detaylı bilgi:

Buraya kadar bazılarınız biliyordur peki her şeyi nasil icine cekiyor ve nereye gidiyor.
Uzayı bir balon olarak dusunursek bir iğne batırırsak ne olur icindeki havayı balonun dışarısına doğru atmaya baslar uzayda da buyuk bir patlama olduğu zaman uzayda yırtılma oluşur ve icerisine her şeyi ceken karadelik uzayın dışına atmaya başlar belki de uzayın başka bir bolumune atabilir.

Yazmam zaman aldı emeğe saygı lutfen yazdiklarim her biri farklı bilim adamlarının teorisidir ve ben sadece bu teorileri birlşetirdim ve kendim bazi şeyleri araştırarak kattım sizce gelecek bir zamanda uzayın nasıl olduğunu karanlık madeyi kara deliği anlayabilir miyiz?