İsterseniz ilk olarak tasarımıyla konuya giriş yapalım.
Bir warp motoru aşağı yukarı boyle bir goruntuye sahip olacak gibi gozukuyor. Burada uzay aracının etrafındaki iki halka uzay aracını dış etkilerden ve uzayın eğip bukulmesinden izole edebilmek icin bir baloncuk oluşturuyor. Peki bu baloncuk nasıl oluşuyor? Uzay aracımızın etrafında elektromanyetik bir kalkan oluşturuyor gibi. Tabi bunlar teorik olarak mumkun zira bunlar şu an sadece teoriden ibaret olduğu icin bu baloncuğu nasıl oluşturacağımızı da bilmiyoruz. Sonuc olarak biz evrende değil boşlukta yol alıyoruz diyebiliriz. Ondeki halkadaki warp motorları, uzayı eğip bukmemize yarıyor. Arkadaki halkada bulunan warp motorları ise on halkadaki motorların buktuğu uzayı tekrar eski haline getiriyor. Bu konuyu desteklemek icin bir gorsel daha ekliyorum.
Yani anlayacağınız uzere uzay aracımız tam olarak hareket etmiyor. İcinde bulunduğu uzayı eğip bukerek yol alıyor warp motorları sayesinde. Sorfcu ve dalgalar orneğini verebiliriz bu durum icin. Benim ustunde duşunduğum bir ornek de var. Tam anlamıyla doğru olmayabilir ama olayı anlatır nitelikte.
Odamızın kapısındayız ve Bilgisayarımıza doğru gideceğiz. Onumuzde gecmemiz gereken bir halı var. O halıyı bukerek boyunu kısaltıyoruz ve yerden bağımsız olarak masamıza doğru hareket ediyoruz. Sonuc olarak halının boyunu kısaltarak bilgisayarımıza daha cabuk ulaştık gibi duşunebiliriz. Yani bu ornekte yerden etkilenmiyoruz. Halı ise uzay-zaman oluyor. Biz bu uzay-zamanı eğip bukuyor ve yolumuzu bir nevi kısaltıyoruz.
Yıldızlararası yolculukları itki gucu ile aşmamız mumkun değil. Bu yuzden bir ceşit dahiyane -hile- kullanarak bu işleri cok daha kolaylaştırabiliyoruz. Warp Motoru teknolojisi ile kağıt ustunde ışıktan 8-10 kat daha hızlı istediğimiz yere varabileceğiz. Orneğin en yakın yıldız sistemi olan Alpha Centauri sistemine 5-6 ay gibi surelerle ulaşabiliriz bu teknoloji sayesinde. Cevre gezegenlere yapılan yolculuklar ise komşu ziyareti gibi olacak.
Bu teknolojinin ise "ufacık" sorunları bulunuyor. İlk sorunumuz, bu teknolojinin buyuk bir enerjiye ihtiyac duyması. Jupiter kadar. Ya da biraz anti madde ve de, "egzotik" madde. Egzotik maddenin ise daha ne olduğunu bile bilmiyoruz :d Bu iki ihtiyac da şu an ulaşılması gorulduğu uzere cok zor. Aslında anti madde uretebiliyoruz biraz, fakat bu bir uzay aracının kılını kıpırdatmaya yetmeyecek duzeyde az. Neden ihtiyacımız var peki? Uzayı bukmek icin kutle cekim kuvvetine ihtiyacımız var da ondan. Bu tarz teknolojileri "Tip-3" Medeniyetlerin kullanabileceği soyleniyor. Ama kim bilir? Belki daha onceden bu tarz bir teknolojiye ulaşabiliriz.
Konuyu oluştururken yararlandığım kaynaklar;

NASA'nın Işıktan Hızlı Macerası NASA gercekten de ışıktan hızlı bir gemi uzerinde calışıyor mu? Gectiğimiz gunlerde internete duşen bir dizi resim, teknolojiye ve biraz da bilim-kurguya


NASA Warp Motoru İnşaa Etmeye Calışıyor NASA, ışık hızından hızlı gidebilmek icin calışmalara başlıyor. Gectiğimiz yıl NASA'daki araştırmacılardan kurulan ufak bir ekip Warp Motoru teknolojisini


NASA ’dan Işıktan Hızlı Yıldız Gemisi >> Yeni warp motoru sayesinde 500 kg yakıtla ışıktan 10 kat hızlı yolculuk » Kozan Demircan Uzay Yolu gercek oluyor, NASA son yıllarda Atılgan yıldız gemisindeki sisteme benzeyen bir warp surucusu uzerinde calışıyor. Işıktan hızlı gitmek yerine
