Merhaba Sosyal. Bu konuyu Amerika'nın soğuk savaş doneminde Ay'a gidip gitmediği hakkında tartışabilmemiz adına actım. Herkes duşuncesini belirtebilir. Ona uygun savunmalar yapabilir. Ama karşı tarafı iğnelemeyin.

Benim goruşum, Ay'a hic gidilmediğinden yana. Buna inanmamam icin bir suru sebep var.

Daha onceden Ay'a gidildiğine inanırdım. Fakat doğru kaynaklardan araştırınca doğruyu saptadım. Numarasız liste ile size inanmama nedenlerimi anlatayım.
Teknolojinin yeterli olduğuna inanmıyorum. 64 KB belleklere sahip bilgisayarlar ile iletişim kuruluyordu o zamanlar. Ay'a gidilse de donuleceğini sanmıyorum. Kalkış daha kolay olabilir, ama yakıt ve radyasyon kulağından bir kez daha gecmek zorundalar. Barış Ozcan'ın videosu da bana gore inandırıcı değildi. Hatta Barış Ozcan taraflı bir anlatım yapmıştı.
Radyasyon kuşağı, yani Van Allen kuşağından iki defa gectikleri icin astronotların hayatta kalması cok zor. Resimlerde yıldızlar gorunmuyordu. İnanmamak icin başka bir sebep.
Size daha fazla sayarım, ama bu kadarı da yeterlidir. Sizin de duşuncelerinizi merak ediyorum. Bana sunacağınız yorumları geri cevirmem.

Yani, gidilmediğine karşı inat etmem. Gercekten gidildiyse olduğundan daha akıllı varlıklarızdır.

@İbrahim Zdemir ve @utku Oktay hocalarımı etiketlerseniz sevinirim. Yorumlarınızı merak ediyorum. İyi Sosyaller.