Merhaba. Yine birkac aklıma takılan soru var arkadaşlar. Aslında onceki konuda da sormuştum ama tam cevap alamadım. (Konu mesajındaki sorularım hariciydi.)
@utku Oktay @rashmore @bitwise

1- İnsanların evrimi nasıl hala devam edebiliyor? Orneğin bir ceylan hızlı koşamıyorsa av olur ve olur. Boylece genlerini aktaramaz. Ama insanlarda uzun boylusu da kısa boylusu da, zekisi de daha az zekisi de cocuk sahibi olabiliyor yani genlerini aktarabiliyor. Bu iyi genlerin aktarıldığı gibi daha zayıf genlerin de aktarılması demek. Bunu cozemedim acıkcası.

2- Bir ozelliğin cıkmasının tek yolu mutasyon mudur? Buna cevap vermeden once iyi okumanızı rica ediyorum. Orneğin kedilerin gece goruşlerinin iyi olması. Muhtemelen bir kedi diğerlerine gore gece biraz daha iyi gormeye başladı ve bu ona avantaj sağladı. Diğerleri ac kalıp bazıları olurken ac kalmadı ve ureme şansı yakaladı boylece gece gormesini sağlayan genlerini sonraki nesile aktarabildi. Bu ozellik milyonlarca yılda gelişerek şimdiki gibi cok iyi gece goruşlu kedilerin olmasına yol actı. Fakat ilk bu ozelliğe sahip olan kedide bu gen nasıl ortaya cıktı? Mutasyonla olabilir, bunu biliyorum; benim sormak istediğim başka bir şekilde de ortaya cıkabilir mi? (Orneğim yanlış olabilir ama bu aklıma takıldı, siz anlatmak istediğimi anlamışsınızdır.)

Şimdiden teşekkur ediyorum.
(Not: Eğer etiketlememi istemeyen olursa yazabilir, darılmam)