Başlıkta belirttiğim gibi bir şey icat etmeyi duşundunuz mu? Birkac soruyla farklı duşuncelere de yol acalım.
- Yapmakta olduğunuz bir proje var mı?
- Yapmayı istediğiniz bir proje var mı?
- Duşunup, tasarlayıp yarım bırakmak zorunda olduğunuz bir proje var mı?*
- Cılgınca fikirleriniz var mı?
- Devletimizin bu konuda ne gibi bir desteği olmalı?

Ben ilk olarak kendi cevaplarımı yazıyorum. Yapmakta olduğum bir proje ne yazık ki yok. Yapmayı istediğim proje şu anlık yok. Yarım bıraktığım proje ise Emniyet Mudurluğu icin tasarladığım pratik el bilgisayarı ne yazık ki proje maddi olarak desteklenmediği icin protip bile cıkaramadım. Şu an aktif olarak kullanılıyor. Cılgınca fikrim ise uzuvlarını kaybetmiş insanlara onları geri kazandırmak. Kol, bacak, parmak insanların hayatını son derecede etkileyen, hayatlarını değiştiren uzuvlar.
Mutlaka doğada insan genetiğine benzeyen bir şey olmalı mutlaka doğada bir yerlerde. Devletimiz bu konuda destek veriyor ama denetlenmesi yapılmıyor. Ornek TUBİTAK'taki memurlardan tum bu işlere memur kılınmış kişilerinde sorumlukları var. Ozellikle protip tasarımlar icin maddi ve bilimsel destek sağlanmalı. Ornek veriyorum gemi tasarımında, yeni bir yontem geliştiren bir arkadaşımız devlet tarafından bir gemi muhendisiyle istişare ettirilmeli. Birlikte projeye destek sağlanmalıdır. İlkokul'da tum arkadaşlarım lamba deneyi yaparken ben kendi başıma eski boru ve birkac eski ayna parcası ile periskop yapmıştım belki de ufak bir destek verilseydi periskop veya goruntulenmede ufacık bir katkım olabilirdi. Şu konunun en ufak etkisi gelişirsek 1080 TI ekran kartını 500 TL gibi bir rakama alabilirsiniz. Fikirlerinizi cok merak ediyorum.