bu konuyu acmamdaki neden internette bir kişinin hikayesini dinlememden dolayı oldu. turkiyenin kanayan yarası olan atanamayan oğretmenler ile ilgili bir kişinin hikayesini sizlerle paylaşmak istedim .. işte o hikaye:
'Bilgisayar oğretmenliğini secmekle hayatımla kumar mı oynadım?'
10 Eylul Pazartesi itibariyle yapılan oğretmen atamaları bazı oğretmenleri sevindirirken bazılarını da hayal kırıklığına uğrattı.İşte umutla atanmaya bekleyip husrana uğrayan Bilişim Teknolojileri Oğretmeninin hikayesi;
"Ben bir oğretmen adayıyım. Az once oğretmen atamaları yapıldı. Tum televizyon kanalları atandıkları sevincten mutluluk cığlıkları atan ve sevincten gozyaşını tutamayan oğretmenleri gosteriyorlar. Birde benim gibi sevincten değil de huzunden gozyaşı doken oğretmen adayları var…
Neden bu kadar uzuldum kısaca size ondan bahsetmek istiyorum. Ortaokul yıllarımdan itibaren simit satarak, ayakkabı boyayarak okudum ben, lise yıllarımda gurbette gidip kazma kurekle doğalgaz işinde calışarak okudum ben, Universite yıllarımda gunduz universitede oğrenci işci olarak, akşam 12 ye kadar kebapcı da calışarak okudum ben…
Ailen yok mu diyebilirsiniz, var elbette biraz da ailemden bahsedeyim. Babam %42 ozurlu, Annem ve kız kardeşim omrunu tarlada başkalarının tarlasında ırgatlık yaparak geciriyor, kirada oturuyoruz. Babam ozurlu olduğundan her yerde iş bulamıyor ve Ankara’da bir doğalgaz firmasında bekcilik yapıyor. Biz K.Maraş’ın Elbistan ilcesinde oturuyoruz ve ben babamı bayramdan bayrama gorebiliyorum. Babama o kadar cok şey borcluyum ki, kac senedir aynı elbiseyle, aynı ayakkabıyla altı delinene kadar gezdi. Tek bir amacım vardı atandıktan sonra babamı calıştırmamak onun bu zamana kadar evlatları icin yaptığının binde birini bende kendisi icin yapmaktı. Ama bugun o kadar caresizim ki…
Ben sınavdan 82 aldım, komşularım arasında 70 in altında alıp atananlar var… Gecenlerde ucretli oğretmenlik başvurusu yapmak icin ilce milli eğitim mudurluğune gittim, oradaki gorevli ne dedi biliyor musunuz:”işe yaramayan, ataması olmayan bir bolumu neden okudun.” Gunumuze gore belki Bilişim Teknolojileri oğretmenliğinin bir onemi yok , ama benim tercih ettiğimde ataması en iyi olan bolumdu. Nereden bilebilirdim ki teknoloji cağında, bilişim cağında okullardan dersin kaldırılacağını. Şimdi cok iyi anlıyorum ki ben yaptığım bir tercihten dolayı tum hayatımı mahvettim hayatımla kumar oynamışım ve az once ki atamayla da kaybettim. İnancı olmayan bir kişi olsam yapacağım şey aslında ortada, birileri verdikleri kararlardan dolayı bu dunyayı bana zindan ettiler. Ama bende inanclı bir insan olarak yanlış bir şey yaparak ahretimi mahvetmek istemiyorum. Sevdiğim bir kız vardı şubatta atanmıştı, ailesi atanamadığım icin vermedi. Anlayacağınız Hayatta her zaman olduğu gibi yine kaybettim ve goruyorum ki bizim gibilerin kazanmaya hakkı yok… Ben kendim icin okumadım ailem icin okudum ve artık onların yuzune de bakamaz oldum…
Şimdi siz soyleyin efendim bilişim ve teknoloji cağında ben bilgisayar oğretmenliğini secmekle hayatımla kumar mı oynadım. "
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- Oğretmen atanamama sorunu!