Merhaba, bildiğiniz uzere kola fazlaya kactığında onlarca zarara sebep olabilecek bir gıda. Mide yanması, delinmesi, hormon duzensizliği yaratması, vitaminlerin faydalarını tamamen yok etmesi, uyku duzensizliği, kucuk cocuklarda akıl sağlığı icin cok fazla tuketildiğinde sorunlar oluşturabiliyor. Ancak sizlere bir şey anlatmak istiyorum,
14 yaşındayım, 4 yıldır aralıksız olarak kola iciyorum. Bağılımlıyım diyebilirim. Son 2 yıldır fırsat buldukca gunde 1 - 1.5 litre kola tuketiyorum. Ancak şu zamana kadar midemde en ufak bulantı bile yaşanmadı, hicbir zarar belirtisi yaşamadım. Hatta tum govdem ozellikle kalbim ultrason cektirdim, yaşıtlarıma gore sağlıklı bile cıktım. Kan testi, şu vucutun icini cekiyorlardı unuttum o testten gectim onlardan da son derece sağlıklı cıktım. Ufak bir demir eksikliği vardı birkac gun demir ilacı ictim duzeldi. Hatta gittim efor testi yaptırdım birkac kilometre hızlıca koşturdular yine sağlıklı idim. Peki kola 4 yıldır neden asla vucuduma zarar vermiyor? İleride sorun yaratır demeyin, 2 yıldır gunde 1.5 litre tuketen insanın sağlık acısından artık ileri zamanı duşunmesi bir tık sacma olur. İnternette bunun ornekleri var. Su gibi kola iciyorum ve ilginctir bobreklerim kabul ediyor, metabolizmam hızlı ve sağlıklı. İnternete yazdığımda asla bu konu hakkında ne kaynak ne tartışma var. Siz ne duşunuyorsunuz? Sizce kola neden zarar veremiyor veya size zarar verdiği oldu mu? Benimle aynı durumu yaşayan var mı? Teşekkurler.
(Bu konuyu yazarken yarım litre bitirdim.)
Kola vucuduma hicbir şekilde zarar vermiyor
Sağlık0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Kola vucuduma hicbir şekilde zarar vermiyor