Kişisel uzun vadeli planlamamda ozel sağlık sigortası da var. Kendim icin, eşim icin. Doğal olarak ozel sağlık sigortasında ne kadar hedefsiz secim yaparsak tutar o kadar artıyor. Ben az sayıda yer secerek daha duşuk prim ile sigorta yaptırmak istiyorum. Bu sebeple İstanbul Avrupa yakasındaki en iyi hastaneler hangileridir diye bir de Technopat Sosyal halkına soruyorum.

Orta yaşlı ve sağlıklı ama kilolu bir erkek ve alerjik astım dışında sağlıklı bir kadın icin. Henuz doğum planı ya da hamilelik yok ancak ileride olabilir. Bu yuzden bir genel amaclı, bir de kadın doğumda iyi hastane tavsiyesi de rica ediyorum.

Genel poliklinik, acil durumlar icin hızlı calışan bir acil servis, kırık cıkık durumunda ya da ne kadar cok koli kaldırdığım duşunulurse muhtemelen lazım olacak iyi bir ordopedist, genel check-up ve takip ayrıca hızlı iyi işleyen bir lab. ve radyoloji uzmanı da onemli. İstanbul'un kirli havası ve genel pandemi risklerini ve USYE ya da faranjit gibi hastalık oranlarını duşunursek iyi bir KBB ve dahiliye ile goğus hastalıkları konusu genelde daha sık lazım olabilir. Genel olarak riski duşuk bir ciftiz ama bunun ilerisi, coluk cocuğu ve yaşlılığı da var. Bu yuzden kadın doğum ve devamında cocuk doktoru da onemli olabilir ilerleyen yıllarda.

Şu an hem pandemi koşulları, hem de bir ton sebepten Turkiye'den yurtdışına ciddi bir doktor gocu soz konusu, aslında bir ton akrabam da var ama kendi tanıdığım doktorların bir kısmı artık Turkiye'de değil, bazıları emekli oldu ve sayı gittikce azalıyor bu yuzden guncel bilgi arıyorum. Deneyimleriniz, tavsiyeleriniz varsa oğrenmek isterim.