Bu kadar sacmalığı cidden aklım almıyor, ortada sacma sapan bilgiler dolaşıyor bazılarından bahsedeceğim ve kendi olayımı anlatacağım.
18 Ekim'de kardeşim rahatsızlandı doktora goturduler soğuk algınlığı diyerek eve yolladılar. Test yapmadılar halbuki ateşi yuksekti. Neyse ertesi gunlerde komple butun aile hastalandık. Perşembe gecesi zar zor annemle babama test yaptılar, pozitif cıktı. Gelen filyasyon ekibine dedim ki zaten hastayım bir yere cıkmaya niyetim yok 5. gun test vereyim belki negatife doner. Onlarda tamam dediler genel bilgi verdiler vs. Bende sağlık bakanlığının rehberinde 5. gun test verince ne olacağı ile ilgili bir bilgi bulamadım. Google da ntv, milliyet gibi sitelerin haberlerinde 5.gun pozitif cıkarsa +9 gun karantinada kalacağı yazdığı icin ona inandım. Kapıya gelen filyasyon ekipleride herhangi bir bilgi vermediler bu konuyla ilgili verselerdi zaten girmezdim boyle bir duruma. 5. Gun test verdim ve pozitif cıktı. Neyse zaten iyiyim 9 gun kalır cıkarım dedim derken bir de goreyim +14 gun karantina uygulanacakmış. Yani fazladan 8 gun karantinada kalacağımı oğrendim. Bir suru dersi kacıracağım icin acayip sinir oldum. Neyse daha sonra 10.gunde negatif test karşılığı karantina sonlandırılır diye oğrendim. 184'u aradım sonlanmıyor erken dediler, il sağlığı aradım 35 dk dakikamı yediler. Hat kapanıyor yanlış yere bağlıyorlar ve derdimi bile adamakıllı dinlemediler. Bana diyor ki ilk 5 gun cıkabilirdin dışarıya. Ulan zaten hasta olduğum bariz o gunlerde butun ev rahatsız cıkıp millete mi yayayım virusu? Bu ulkede cidden insana değer verilmiyor.

Daha sonra yine de şansımı denemek icin testimin ustunden 10 gun gecmişken (temaslı olarak karantinamın 15.gunu) test vermeye gittim durumu anlattım tamam dediler. Test verdim negatif cıktı. Ailemin de karantinası bitti benim de testim negatif semptom vs yok zaten neredeyse 20 gundur evdeyim. Ama ne goreyim hala HES kodum riskli. Oyle olabiliyormuş bazen sacmalığa bakın. İş zenginlere gelince her gun test yapıp karantina sonlandırıyorlar. Normal vatandaşa gelince kafalarına gore. Karantina bir 10 gun oluyor anlamadan 14'e cıkıyor. Aşılıysan başka başka mevzular hep bir bilgi kirliliği var. 2 Doz aşılı olmam karantina suremi uzattı yani. Herkes cıkabilirken ben onlardan once hastalanmama ve negatif test vermeme rağmen dışarıya cıkamıyorum. Haftaya vizeler başlıyor ve ben haftalardır okula gidemiyorum...

Dosya Ekleri foto 4.PNG 138,1 KB · Goruntuleme: 30

foto 3.png 646 KB · Goruntuleme: 34

foto 2.png 458,6 KB · Goruntuleme: 35