Herkese selam.

Ben gecen sene diş doktoruna gittim. Dişime kanal tedavisi yapılacağı soylendi ve tedaviye başlandı.
Dişin temizliği yapıldıktan sonra gecici dolgu konuldu. Daha sonra ise gecici dolgu alınarak yerine kalıcı dolgu yapılacaktı ve ben tekrar randevu aldım ancak o esnada "koronavirus" sebebiyle diş klinikleri kapandı.

Uzun bir sure acılmayınca benim de dişlerimde ağrı felan olmayınca o gecici dolgu ile yaklaşık 1 yıl felan gecirdim. En sonunda kırıldı ve doktordan tekrar randevu alarak gittim.
Doktor da gecici dolguyu cıkardı attı ve dişi kurtaramayız dedi ve dişi cekti. Kurtaramayız dedikten sonra tekrar bakar mısınız dedim ve tekrar baktıktan sonra yine bu kararı verdi.

Bu noktada şunu sormak istiyorum: Boyle bir durumda zaten dişin ic kısmı temizlenmişti. Neden kalıcı dolgu yapılarak devam edilmedi onu anlamadım. Ben bunu aşırı kafama taktım sanki bana gereksiz yere dişim cekilmiş gibi hissediyordum. Daha sonra tekrar gidip bunu sordum. Oraya kalıcı dolgu yapsak da kırılırdı felan dedi.

Şimdi diş doktorum doğru bir yontem mi izledi yoksa ben mi yanlış duşunuyorum? İnternetten baktığım kadarıyla kanal tedavisi tekrarlanabilirmiş. Ne bileyim gecici dolgu kırıldı diye diş cekilir mi? En azından tekrar bi dolgu denenemez miydi anlamıyorum. Bir diş ne zaman kanal tedavisine yanıt vermezse cekilir diye biliyorum ancak gecici dolgunun kırılması kanal tedavisine yanıt vermediğini mi gosteriyor. Bana pek mantıklı gelmedi de.

Gercekten bilgili veya diş hekimi bi arkadaş varsa yardımcı olabilir mi?