Bu konuyu bana psikoljik acıdan tavsiye vermeniz icin acıyorum biraz uzun olacak ama okuyup yardımcı olursanız sevinirim. Bilgisayarımı 3 ay once eski bilgisayarımı Windows 10 yaparken sesini bozduğum ve duzeltemediğim icin aldım. Evde Windows kurulumunu yapmak icin bilgisayarı eski monitorume bağladım ama goruntu gelmedi. Aslında goruntu vardı fakat ben monitorum nedeniyle gormuyordum cunku herne kadar giriş yerine takılsada uyuşmuyordu ama ben bunun farkında değildim bilgisayarı bozuk sanıyordum bu yuzden birkac defa fisi cektim guc duğmesine bastım bekledim her şeyi denedim olmadı doğal olarak. Bende bilgisayarı bilgisayarcıya goturdum ve o orada Windows'u kurup bana donuşturucu sattı her şey normal gozuksede asıl olay burada başlıyor. Ben sistem iyi diye viruslere kapımı acarak bir suru korsan şey indirdim. En son bir fidye virusu inince işin ciddiyetine varıp Malwarebytes ile virusleri temizledim.

Ama icim rahat etmedi ve gidip format atayım dedim, geldik o bende takıntı bırakacak kadar beni korkutan Ân geldik. BIOS ekranı gitti geldi gitti geldi. Bende dedim ki aha virus bilgisayarın bir yerini yaktı. Formatı bırakıp sıfırlayayım dedim sıfırlama ekranına kadar hic sorun cıkmadı ama sıfırlama ekranına gelince fişi cektim taktım cok şukur sıfırlamaya oyle devam ettim. Bende neden boyle olduğunu merak edip konu actım ve donuşturucunun bozuk olduğunu anladım. Gunahını al mıyım ama bu bana hÂl bilgisayarcının cakallığı gibi geliyor kendim format ata mıyım diye bana bozuk donuşturucu vermiş bence neyse konuya donelim. Sıfırlama işlemi bitince korsan olmayan normal oyunlar indirmeye başladım.

Warframe yukledim ve oturum acma ekranı bitince oyun ekranı geldi ve tam ekran yapınca ekran siyah oldu oyunun goruntusu gelmedi bende oyun bozuktur deyip sildim. Valorant yuklemeye başladım ve aynısı Valorant'tada olunca buyuk bir şok gecirdim cok uzuldum cunku 8 yıl eski bir sistemle oynayıp iyi bir sistemi duşluyordum ve gunumuz şartlarında 6 K'ya aldığım bilgisayarın boyle hata vermesi beni yıkmıştı hayata olan umutlarımı yitirmiştim adeta. Ama bununda cozumunu buldum meğerse NVIDIA Denetim Masası'ndan kendi ayarladığım cozunurluk seciliyken bilgisayarı sıfırladığım icin boyle olmuş ve bununda cozumunu bulmam uzun sursede buldum ve hallettim. Bu sefer LoL'e girdiğimde PC cokup duruyordu fişi cekerek cozuyordum işi ama bunu yapmanın zararlı olduğunu bildiğimden yapmak istemiyordum cozum aradım ve buldum. Sorun odaklanma yardımından kaynaklıymış PC'yi sıfırlarken fişi cektiğimden olsa gerek. Bunu da bilgisayarı baştan sıfırlayarak cozdum her ne kadar goruntu gidip gelsede net goremesemde hallettim.

Artık coğu sorunu cozdum ama bu olayların etkisi hÂl ustumde duruyor ve ara ara ruhumu cok sıkıyor. O kadar takıntılı hale geldimki bilgisayar toz almasın diye sanki araba ortermiş gibi ortmeye başladım. Ve artık bu takıntı beni bilgisayardanda soğuttu eskiden gunde 16 saat belki 20 saat bilgisayara bakan ben 20 dakikadan fazla bakmaz oldu artık en ufak kasma donmada bile kalp krizi gecirecekmiş gibi oluyorum YouTube'den video izlerken bile virus bulaşıcakmış diye duşunuyorum. Aileden biri bilgisayara bakarken fareye yanlış bastığında bile delircek gibi oluyorum sinirleniyorum. Ben artık bu durumdan bıktım aklıma en ufak bir şey takıldığında konu acıyorum acmazsam icim daralıyor bana yardımcı olun. Şimdiden herkese teşekkurler.