Kızlık Zarı Hakkında Bilinen Yanlışlar
1) Kızlık zarım vajina ( cinsel ilişkide bulunulan kanal şeklindek yapı) girişini bir perde gibi kapatır
Yanlış.Kızlık zarı bir perde gibi değildir.Kızlık zarı vajina ağzını tamamen kapatmış olsaydı adet kanamaları gercekleşemezdi
2) Kızlık zarım bir perde gibi kapalı ve delikleri var kan oradan sızıyor.
Yanlış.Kızlık zarı perde gibi kapalı değildir. Delikleri de yoktur.Kızlık zarı vajina girişini cepecevre saran lastik bir halka gibidir.Esnek bir yuzuk gibi.
3)Kızlık zarım vajinanın derinliklerinde bir tıkac gibi
Yanlış.Kızlık zarı bir tıkac gibi ve derinde değildir,aksine vajinada dışta 1 cm kadar iciride, bir jinekoloğun ic dudakları aralayıp rahatca gorebileceği bir yerdedir.
4) Kızlık zarım yırtılacak ve cok kan akacak
Yanlış.Kızlık zarı aslında yırtılmaz kenarlara doğru lastik gibi esner, esneyip gerilirse bir bolgeden hafifce acılır ve az miktarda kanama gelir.
5) Kızlık zarımı penis itecek, balon gibi gerecek ve sonunda patlayacak ve ben ses duyacağım
Yanlış.Kızlık zarı patlamaz cunku zaten kızlık zarı halka gibidir ve ortası boştur.
6) Kızlık zarım kalın
Yanlış.Kızlık zarı ince ve esnek bir halkadır.
7) Farklı kızlık zarı tiplerinin olduğunu duydum ve kapalı ve kalın olan da varmış, doktorum da bana kızlık zarın kalın zor yırtılır dedi.
Farklı kızlık zarı tipleri vardır.Bunlar cok nadirdir. % 1-2 civarında kızlık zarı delikli ya da bolmeli olabilir.Ancak; %99 kızlık zarı annuler yani halka şeklindedir.
8) Kızlık zarım ilk gecede cok acıyacak.
Yanlış.Kadının kendisini tumuyle hazır hissettiği durumlarda “on sevişmeyle” bolgede yeterli ıslaklık sağlandığında,kendini rahat bıraktığında, erkeğin de yumuşak davranması ve zorlayıcı hareketlerden kacınması durumunda kadın kızlık zarının yırtılması esnasında ağrı hissetmez, ya da cok az bir ağrı hisseder.
[h=2]Ankara Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Kızlık zarı hakkında bilinen yanlışlar
Sağlık0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Kızlık zarı hakkında bilinen yanlışlar