Herkese selamlar, bircok kişi boyunun kısa olmasından ve istediği sahip olamadığı icin şikayetci. Annemin boyu şu kadar babamın şu kadar ne kadar uzarım diye forumda binlerce konu mevcut. Bende bu konuya bir acıklık getirmek istedim, bu konuda uzman olmadığımı belirtmek istiyorum tamamen bilimsel olarak anlatacağım.
Oncelikle belirteyim buyume plaklarınız kapandıysa uzamanız imkansızdır! (Boy uzatma ameliyatı haric.)
-Boy uzaması nelere bağlıdır?
Boy uzaması %70-80 olarak genetik, geri kalanı ise dış faktorler duzenli uyku/beslenme ve egzersizler.
-Boyum uzayacak mı?
Eğer buyume plaklarınız kapanmadıysa duzenli uyku/beslenme ve egzersizlerle boyunuzu uzatmanız mumkun. Rontgen cektirerek buyume plaklarınızın kapanıp kapanmadığını oğrenebilirsiniz.
-Annem 1.65 babam 1.75 boyum 1.90 olur muyum?
Boyunuz %70-80 genetiğe bağlı demiştik. Ama sizin genetiğinizi dedenizin babasından almışta olabilirsiniz. Orneğin dedenizin babasının boyu 1.90, onun genetiği size gectiyse 1.90 olmanız yuksek ihtimaldir. Yani sadece anne babanızın boyuna bakmak yerine 7 kuşak geriye kadar aile bireylerinizin boyuna bakabilirsiniz.
-Boy uzatan spor var mı?
Basketbol ve yuzmenin uzamaya etki ettiği soyleniyor.
Boyunuzun uzamasını istiyorsanız 11'den once uyuyun cunku gece 11.00 ve 4.00 arası buyume hormonunun en cok salındığı saatlerdir. Buna ek olarak spor yapın ve duzenli beslenin.
Kısa bir yazıyla sizi aydınlatmak istedim umarım yardımcı olabilmişimdir. Sorularınız varsa yorumlar kısmında sorabilirsiniz. Elimden geldiği kadar cevaplamaya calışacağım.
Rehber Boy uzaması nelere bağlıdır?
Sağlık0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Rehber Boy uzaması nelere bağlıdır?