Estetik algısı ırka, bolgeye, zamana ve cinsiyete gore değişebilmektedir. Bundan 50 yıl once balıketli kadınlar daha guzel alıgılanırken zamanımızda zayıf kadınlar daha guzel algılanabiliyor ve bu algılama da zamanla tekrar değişebilir ve değişecektir.
Rinoplasti (burun estetiği)’de ise burna guzel sonuıc verebilmek hastayı mutlu edebilmek dolayısı ile başarılı olabilmek icin en onemli konu hekimin hastayı ve beklentilerini tam olarak anlayabilmesi cerrahi sanatının imkanlarını ise tam olarak anlatabilmesi gerekir.
Hastaların beklentileri zaman zaman cinsiyete bağlı olarak oldukca değişiklik gosterebilmektedir. Erkeklerdaha buyuk burunlar isterken kadınlar daha kucuk burunlardan hoşlanmakta erkeler daha duz burun isterken kadınların coğu daha kavisli burunlar istemektedir. Erkeklere daha duz daha sert hatlı burunlar yakışırken kadınlara daha oval hatlı burunlar yakışmaktadır. Burada bence hekimlik ve estetik sanatcısı olan biz yuz cerrahlarına duşen en onemli gorevlerden biri hasta ile konuşurken onu en ayrıntısına kadar anlamalıyız ve isteklerine cerrahi sanatımız ile maksimum duzeyde cevap verebilmeliyiz.
Ancak burada benim bu yazımda onemle arz etmek istediğim konu bazen kişilerin hem vucut hem yuz yapısına hem cinsiyetlerine uygun olmayan beklentileri olabileceği ve isteklerini akıl suzgecimizden tam gecirmeden yerine getirme durumunda hastanın kendi istediği burnun yapılsa da ameliyattan sonra mutlu olamayabileceğidir. Bu gibi durumlarda biz cerrahların sanatımızı gosterebilmemiz ve hastayı daha doğru yonlendirebilmemiz gerekmektedir.
Yuzune gore daha kucuk bir burun isteyen bir erkek hastaya hemen isteğinizi yerine getirelim yerine yuzune en uygun burnu tanımlayıp onu uygulamamız gerekmektedir. Ya da burnunun yeterince kuculmesi beklentisi olmayan bir bayan hastaya gerekli mudahaleleri anlatabilmeliyiz.
Ben kliniğimde ameliyattan once hastalarıma sosyal, fiziksel ve cinsiyet ozelliklerine gore yeni burunlarını tasarlıyorum buna da kızlar venusden erkeler marsdan diyorum.
[h=2]İstanbul Kulak Burun Boğaz uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Kızlar venusten erkekler marstan
Sağlık0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Kızlar venusten erkekler marstan