Selamlar bir haftadır bu şikayetle yaşamaktayım. Tam konuştuğum an bazen bu his geliyor bazen de gelmiyor. Sanki bir et ya da yumru gibi bir şey. Konuşmadıkca kuculuyor gibi fakat okula gittiğim icin konuşmam gerekiyor bunu da koruklemiş gibi oluyorum. Tam gececek gibi oluyor ve tekrar nuksediyor, doktora gidip gitmeme arasında kalıp duruyorum. Biraz araştırdım, ses tellerimde nodul ya da polip olabilirmiş (evet sesimi biraz kotu kullandığım doğru). Onun dışında gunluk hayatta cok stresliyim. Faranjit olduğumdan da şuphe duyuyorum hepsi de birebir benzeyen şeyler. Daha once boyle bir şey yaşamış olan var mı?
Guncelleme:
Merhaba 1 ay boyunca bağırıp cağırmadan gayet sakin bir şekilde sesimi kullandım (randevu tarihi gelene kadar). Bağırınca boynumun alt taraflarında ağrı da oluşuyordu. Bu resmen azaldı ve gitti. KBB'ye gidince de boğaza sokulan cubuktan sokulup "i" sesini demem istendi ve doktor ses tellerinde bir sorun olmadığını, şikayetim devam ederse diye Gastroloji bolumune kayıt actırtmamı soyledi. Daha aşağı kısımlara o bolum bakıyormuş ki devam etmiyor. Siz siz olun ses tellerinizi yormayın. Her vucudunuzdaki parca gibi onlar da değerli. Ben cok fazla yanlış kullandım ve de doktora kesinlikle gorunun.