Merhaba. 2017 Yılında, yatak odam aşırı nemlendiğinden dolayı kuflenmişti ve odamın kuflendiğini 1 yıl sonra gec anlamıştım. Bu olaydan sonra, cok ciddi derecede kuru oksuruk, boğazda gıcıklık, gıdıklanma gibi sorunlar yaşamıştım. Hemen doktora gorunmuştum ve bana anti-biyotik yazmıştı, uzun sure ictim ve iyi geldi, kuru oksuruğum gecti ancak şu anda bile hala boğazımda hafif bir gıdıklanma hissi var ve elimle oramı bastırınca oksurebiliyorum. Ayrıca 2017 yılında gittiğim doktor, bana aynı zamanda geniz akıntısı tanısı koymuştu. Benim o yıllardan bu yana aynı zamanda midede ve boğazda yanma şikayetlerim var. Bildiğiniz uzere reflu, geniz akıntısını tetikleyebiliyor. Ben şarkıcılık ve seslendirme işleriyle ve genel olarak muzik işleriyle uğraştığım icin, ozellikle uyandıktan sonra sesim bozulduğu icin, sesimdeki konfor yok oluyor ve ozunde normalde tenor gibi ince bir sesim varken, ertesi gun sesim epey kalın, kaba ve catallı olabiliyor. O gun, o kadar boğazım acıyor ve sesimi kullanmakta o kadar zorlanıyorum ki ailemle bile sesli iletişim kurmayı reddedebiliyorum.
Bu arada, bazı insanlar genelde "Sesim bugun hasta, reflum var boğazım yanıyor o yuzden bu kaydım pek iyi cıkmamış olabilir." gibi şeyler dememle alay eden insanlar var, duşunun. Aslında alay edilecek bir durum yok, reflu ve geniz akıntısı diye bir hastalık gercekten varolan, yaygın bir problem.
Reflu icin tekrar hastaneye gitmeli miyim? Yoksa bir hap oneriniz var mı? İclerinizde bu tur reflu sorunları yaşamış ve bunun kesin cozumunu bilen varsa, lutfen goruşlerini soyleyebilir mi? Şimdiden teşekkurler.
İleride şan dersi alıp sesimi iyice eğitmek istiyorum. Ancak bunu yapmadan once, tedavi gormem gerektiği soylendi. Ses tellerim hasarlıyken zaten şan dersi alırsam, ses tellerime sadece zarar vermiş olurum.
Bu arada bunu sadece ben değil, uzmanlarda soyluyor:
Reflu ve geniz akıntısı
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Reflu ve geniz akıntısı