Ozellikle kronik rahatsızlığı olanlar icin deneyimimi paylaşmak istedim.

Randevu ve aşı durumu
5 gun once 06.04.2021 tarihinde BioNTech markalı aşımı oldum. Tip1 Diyabet rahatsızlığım olduğu icin kafamda hangi aşıyı tercih etmeliyim sorusu fazlaca vardı. Ama şu anda hem etkisi hem de kendi acımdan daha guvenli bulduğum icin BioNTech aşısını vuruldum. Bununla birlikte E-Nabız uzerinden yaptığınız kontroller ile eğer sıranız gelirse Aile Hekimliği veya Ozel/Devlet Hastanelerinden randevu almanız gerekiyor. Ozel hastanelerde herhangi bir ucret odemiyorsunuz. Ben ilk olarak aile hekimliğinden randevu aldım fakat 2 ayrı tarihte tekrar randevu almak zorunda kaldım aşı olmadığı icin. Ben de daha sonra doktorun tavsiyesi ile devlet hastanesinden randevu aldım. Aile hekimliklerinde genelde Sinovac marka aşılar oluyor bunu da belirtmeliyim.

Aşı gunu ve yan etkileri
Randevu gunu aşı vurulmaya gittim ve bu sadece 2 dakika surdu. Size bir form veriliyor ve imzalıyorsunuz. Form bildiğiniz uzere bazı yukumlulukleri bildiriyor. Bu formu imzaladıktan sonra cıkarıp şak diye vuruyorlar aşıyı hemen. 15 dakika bekledikten sonra arabaya bindim ve eve geldim. 5 gun gecti ve hicbir şekilde kolda ağrı, baş donmesi veya halsizlik ve benzeri bir durum yaşamadım.