Baştan soylemek isterim: Bu benim başımdan gecen olaylar.
Varikosel: testislerde damarların genişlemesi ve testislere baskı yapması (testiste kuculme, aşırı boyut farklılıkları ve kısırlığa neden olabiliyor)
2 sene once Varikosel ameliyatı gecirdim. O zamanlar her şeyin artık gececeğini duşundum. Fakat o tarihten sonra ağrılar devam etti. Bu ağrılar benim icin ikiye ayrılıyor:
Keskin ve nispeten kısa suren ağrılar (2 dk gibi) Keskin olmayan ama sancılı uzun suren ağrılar (15-30dk) Keskin ağrılar oyle bir atıyor ki testise top carptığı an yaşanan ağrı derecesinde ki ağrı, ağrı boyu suruyor. Bu uzanırken de olabiliyor, yururken de. Mesela yururken bacaklarım kitleniyor. Adım atamıyorum. Artık bağırıp ağlamak istiyorum o anlarda. Uzun suren ağrılar ise bedensel olarak yoruyor. Evet her an yok bu ağrılar ama sonucta oluyor. Bugun bir kere daha doktora gittim ve bana şu dendi:
Bu ameliyat sperm aktivitesini korumak icin yapıldı. Amac damarlarda kan akışını kesmektir. Damarlar cıkarılmaz, orada bırakılır. (size şoyle tarif edeyim, damarlar sanki o kısım parca parcaymış gibi gozukuyor) bu ameliyatın amacı ağrıları gecirmek veya testisleri normal boyuta getirmek değil dedi. Bu artık vucuduna bağlı kalmış dedi. İleride ağrıların azalabilir de aynı da kalabilir artabilir de. Testis boyutları duzelebilir de duzelmeyebilir de.
İşte bu insanı mahvediyor. Beni rahatsız ediyor. Allah'ıma dua ediyorum. İnşallah gecer bu acı. Allah kimseye boyle bir dert vermesin.
Varikosel hayatımı mahvediyor
Sağlıklı Yaşam0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sağlık Forumları
- Sağlıklı Yaşam
- Varikosel hayatımı mahvediyor