15 yaşındayım ve şakaklarım acılmaya başladı. Neredeyse birkac senedir saclarım az az dokuluyordu ama son zamanlarda cok arttı. Gundelik hayatta cok fazla dokulmuyor ama duş ya da banyo yaparken cok aşırı dokuluyor. Cocuk doktoruna gittik, kan testi verdik. B12 ve D vitamini eksik cıktı. İkisinin de ilaclarını aldım ama cok fazla faydası olmadı. Eğer gecmezse cildiyeye gidin demişti doktor ama cildiye icin randevu da yok. Sac dokulmesi icin olan bilindik ve kaliteli markadaki şampuanlarda kullandım, fayda goremedim. Baba tarafında kellik var, anne tarafında yok. Saclarım yağlı ve ince bir yapısı var. Yağlı olduğu icin 3-4 gunde bir duş ya da banyo yapıyorum ve aşırı fazla dokulduğunu farkediyorum her seferinde. Kellik 25'li yaşlardan sonra coğu kişinin başını ağrıtıyor ama ben bu gidişle 18 yaşıma kadar kel kalıcağımı duşunuyorum. Stres konusuna gelirsek, aşırı stresli ve takıntılı bir insanım ama bu ikisini de buyuk olcude yendim, tamamen değil. Zaten yendiğim kısmını da bu pandemi surecinde geri kazanmış olabilirim ve ergenlik surecinin kattığı bir stres de var. Saclarımı da son zamanlarda uzatmaya karar verdim cunku kelliğin benim icin kacınılmaz son olduğunu duşunuyorum ve bu yuzden sacım varken uzatmaya karar verdim. Gercekten artık ne yapacağımı bilmiyorum. Sac konusunda fazla takıntılı olmaya başladım. Gorduğum insanların direkt saclarına bakıyorum, adam 40 yaşında benden cok sacı var falan diyorum ya da duştan sonra saclarımı kontrol ediyorum hemen. Takmamaya calışıyorum ama 15 yaşındayım ve bu yaş cok erken şakakların acılması icin bence. Bircok arkadaşıma sordum, sac konusunda sorunlarının olmadığını soylediler. Yani kısacası sizlerden oneriler istiyorum. Şimdiden gelecek onerilere teşekkurler.