Merhaba iyi gunler dilerim. Sizlerle ufak bir sorunumu paylaşmak istiyorum. 22 yaşındayım ve yaklaşık 8 yıldır maalesef sigara kullanmaktayım. Son 1 yıldır kullanımı bayağı azalttım ve son bir aydır ise 2 gun icmiyorum bir gun iciyorum gibi gidip geliyor ama ben sorunun bununla alakalı olmadığını duşunuyorum. Corona virus ortaya cıkmadan once gayet sağlıklı bir hayatım vardı ancak corona virus ortaya cıktıktan iki ay sonra yoğun bir nefes aclığı ve nefes yetersizliği ile karşılaştım. Ancak bu durum surekli olmuyor sadece nefes almayı duşundukce oluyordu. Bir odev yaparken, oyun oynarken tamamen ortadan kalkıyor. İlk başıma geldiğinde bu durum mayıs 2020 zamanıydı ve doktora gittim. Mr, rontgen, kan tahlili ve ekg gibi testlere girdim ve tertemiz cıktım.
Daha sonra sorun bir anda kesildi. Ancak şu son 2 haftadır bu durum ile karşı karşıyayım. Kendimi cok sağlıklı hissediyorum. Ateş, halsizlik vs. gibi hicbir sorunum da yok ancak aldığım nefes bana yetmemeye başladı. Vakalar cok fazla arttığı icin doktora da gidemiyorum. Corona virus olduğumu da sanmıyorum cunku 2 haftadır ailemde bir sorun da yok. Psikolojik olduğunu duşunduğum bir durum kendisi. Sağlıkcı, psikoloji veya bu durumu daha once yaşayan arkadaşlar ne yapmamı onerirsiniz? Şimdiden teşekkur ederim.
Not olarak bir şey daha belirteyim. Kendimi bildim bileli ağızdan nefes alma alışkanlığım mevcut.
Nefes aclığı
Sağlık0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Nefes aclığı