17 yaşındayım, 173-174 arası bir boyum var. 180 olmak istiyorum. 17 yaşlarında 173-174 cm olup birden 180 olan arkadaşlarımız var mı? Şu an spora gidiyorum, birkac ay ara vermiştim. Şu an tekrar başladım. Bir cok konuya baktım ama buna benzer bir konu bulamadım.
Liseye gecinceye dek normal bir boya sahiptim. Şu an 180 ustu olan arkadaşlarım ile ortaokulda aynı boya sahiptim. Liseye gectiğim yaz kortizon iğnesi vuruldum sebebi ise bel fıtığı olmamdı. 3-4 defa kortizon aldıktan sonra boyum neredeyse hic uzamadı diyebilirim. Yaşıtlarım o donemde 10-15 cm boy attı lakin ben en fazla 3 cm falan attım. Liseye gelinceye dek cok iyi bir uzama kaydediyordum. Sizce kortizonun bir etkisi olabilir mi? Bir de kola gibi sağlıksız icecekleri ve urunleri cok tuketiyordum. Birkac haftadır icmiyorum. Sağlıklı beslenmeye ozen gosteriyorum. Amacım 180 olmak daha fazlası onemli değil.
Not: Gecen yaz ortopediye gittim. Yanlış hatırlamıyorsam omuzlarımdan rontgen cektirdi. Boyumun uzamasının durmadığını soyledi ve devam edeceğini soyledi. Doktorun boyu 180 ve ustuydu. Adam benim boyuma gelirsin dedi lakin benim boyda cok bir değişiklik yok. Liseye gectikten sonra yıllık 1 2 cm anca uzadım. Hormonlarla alakalı bir sıkıntı olabilir mi?
Boy uzatmak icin oneri
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Boy uzatmak icin oneri