Merhabalar. Yıllar once daha 8-9-10 yaşındayken bilgisayar parlaklığını her zaman %100 olarak kullanıyordum. Ne zaman olursa olsun sabah akşam %100'de kullanıyordum. Bunun neden yaptığım hakkında şu an bile emin değilim ve cok yakın duruyordum. O kadar kotu kullanıyordum ki o zamanlar tabure vardı onun ustunde resmen ayakta bilgisayar oynuyordum. Tabiri caizse ekrana kafamı sokuyordum parlaklık %100'de.

Sonra o bilgisayar bozuldu zaman gecti falan son 1-2 yıldır ben yeni bir bilgisayar kullanmaya başladığımdan beri ekran parlaklığını cok az kullannaya başladım yani %15'in ustune cıkaramıyorum bana cok parlak geliyor cok rahatsız oluyorum. Herkes diyor parlaklık cok az yanından bile ekran gorunmuyor diyor ama bana normal geliyor fazla parlaklık cıkaramıyorum. Sonra biraz araştıdım mavi ışık filtresi diye bir şey varmış onu actım ama yok yine %15'in ustune cıkamıyorum. Gozumde de yakın ya da uzağı gorme sıkıntısı yok (bana gore) nedense cok parlak şeylere bakmak rahatız ediyor hemen gozum yanma hissi geliyor kızarıyor. Normal bir gunde bile dışarı cıkarken her zaman gozumu kısıp dolaşıyorum. Sizce bir hekime başvurmam gerekirmi yoksa kendim ne yapmalıyım bu sorunu soylerseniz sevinirim.