Kayseri'nin gecen 5 Ocak'ta saat 16.00 sıralarında, Aşağı Mahalle Erenler Caddesi'nde Erciyes Universitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakultesi oğrencilerini taşıyan Orhan Suruc yonetimindeki midibus, Erciyes Kayak Merkezi ’nden donuşte surucusunun kontrolunden cıkarak, şarampole devrildi. Kazada, 1'inci sınıf oğrencisi Hilal Sıkar ve 4'uncu sınıf oğrencisi Kurşad Samed Ozcine yaşamını yitirdi, surucu Suruc ile 19 universite oğrencisi de yaralandı. Kaza sonrası, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılarak, iddianame hazırlandı. 'Taksirle olume veya yaralanmaya sebep olma' sucundan hazırlanan iddianame kapsamında tutuksuz yargılanan midibus surucusu Orhan Suruc ile tutuksuz sanıklardan firma yetkilisi karı- koca S.D. ve D.D. ile kazada yaralanan universite oğrencileri F.L.C., S.D. ve Y.O. Kayseri 3'uncu Ağır Ceza Mahkemesinde gorulen davanın ilk duruşmasında hazır bulundu. Kazadan dolayı uzgun olduğunu belirten Orhan Suruc,
"Kazadan dolayı cok uzgunum. Elimden gelen her turlu cabayı gosterdim. 25-30 gun yoğun bakımda yattım. Vites duşurmeye calıştım ama arac hız kesmedi. Frenin tutmadığını gorunce oğrencilere uyarıda bulundum. Yol ayrımına gelince aracı toprağa saplamak istedim. Ama olmadı, suya girerek, zıplamaya başladık. Ardından takla attık. Gerisini hatırlamıyorum" ifadelerini kullandı. Arac yetkilisi karı koca D.D. ve S.D. ise aracın tum bakımlarının yapıldığını, bir eksiğinin olmadığını ileri surdu. 8 tanığın dinlendiği duruşmada, kazada yaralanan oğrenciler de şikayetci olduklarını soyledi. DHA'nın aktardığına gore mahkeme heyeti, sanıkların mevcut durumlarının devamına karar vererek, kazada yaralanan S.D.'nin organlarında kalıcı hasar olup olmadığının tespit edilmesine ve bazı dinlenmeyen tanıkların da dinlenmesine hukmederek, duruşmayı erteledi.