1. soru: Gozlerimi istediğim zaman bulanıklaştırabiliyorum istediğim zaman uzağı bulanık yakını net yapabiliyorum ama bu yakını net yapmayı yakındaki bir cismi odaklayarak değil normal uzağa bakarken yapıyorum. Sonra elimi gozume normal bir yakın mesafeye getirdiğimde elimi net goruyorum yani yakını netleştirdiğimi anlıyorum. Bunu herkes yapabiliyor mu? Bendeki bir hastalık mı?
2. soru: Bir nesneye bakarken normalde sağ ve sol gozumuzdeki 2 goruntu beyinde birleşir ve tek goruntu oluşur. Ben bu tek goruntuyu istediğim zaman sanki şaşıymışım gibi 2 gozumde acıkken 2 farklı goruntu halinde gorebiliyorum tıpkı burnunuzun ucuna bakmaya calışmak gibi bir nesneye istediğimde boyle bakabiliyorum dilersem 2 farklı goruntuden sağ gozumle dilersem sol gozumle nesneye odaklanabiliyorum. Gunluk yaşantımda gozlerimde istemsizce kayma ve şaşılık gibi herhangi bir durum yok. Ama bunlar kayma ve şaşılığın ileride istemsizce olacağının belirtileri mi? Sizler de gozlerinizi anlattığım gibi yapabiliyor musunuz? Yoksa şaşı mıyım?
Gozlerimde şaşılık olabilir mi?
Sağlık0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Gozlerimde şaşılık olabilir mi?