Merhaba.
Sizlere başımdan gecen goz kuruluğu maceramı ve iyleşme surecini ve bu surecte gerekli olan ilaclar, değiştirilmesi veya yapılmaması gereken alışkanlıklardan bahsedeceğim. Herkes icin yararlı olur umarım.
Uzun sureli bilgisayar ekranına bakmaya dayalı gozlerimde batma yanma olusmaya basladı. Gozlerimin kuruduğunu hissediyordum ve arastırmalarım sonucu oyle oldugunuda anladım ve kullanıcı yorumlarından en cok rahatlık sağlayan ilac olan Refresh suni goz yaşı damlası jeli aldım. Bazen gunde 1 kez, sonları 2-3 derken 5 sene sonra kışın evde doğal gaz peteğinin, yazın klima ortamlarda gozlerimi kapatmadan durabilmek icin her saat başı Refresh kullanıyordum. Tekrar arastirmaya başladım ve benden ileri derecede goz kuruluğu yaşayanların bile derdine derman olan ilacın adını oğrendim ilacı adı depores. Bu ilac raporlu bir ilac. 300-900 lira bandında bir ilac raporla aldiginizda SGK 30 liraya veriyor kutusunu. Bu ilacın en buyuk ozelliği gozun kaybolan bağışıklığını geri kazandırmak. Bir de eyenat var oda raporlu ilac klasmanında ama o daha ucuz.
Ben bu ilacların ise yaradığını ogrenince iyice şartlandım bu ilaclarin beni iyi edeceğine ve venividi goz hastanesinden randevu aldım. Nasıl yaparımda doktora bu ilacları yazdırırım diye dusunmeye başladım. Cunku bazi doktorlar senin istedigini degil kendi uygun gorduğunu yazar. Dogru olanda budur. Doktora gittim gozlerime bakti her şeyi anlattım. Doktor bana dediki sana 2 tane raporlu ilac yazacağım ikisini de gunde 2 kez kullanıcaksın dedi. Ben mutluluktan ucmaya başladım bir baktım receteye depores yazıyor. Hastaneden cıkarken 50 lira daha istediler raporlu ilac yazım bedeliymiş bu o zaman biraz kıllandım extra para koparmak icin herkesemi yazıyorlar acaba diye sonra ogrendim 3 doktorun onayi gerekiyormus bu ilaclar icin raporlu ilac dedikleri buymus.
İlaclari kullanmaya başladım onceleri biraz zorladı gozlerimi 2 ay sonra damla kullanmadan gezmeye başladım 6 ay sonra tamamen iylesti. Bende bu arada bilgisayara bakmayı, kafein olan butun iciceklerden, sabah veya banyo yaparken gozume terkos suyunun temasından oldukca uzak durdum. Kafein vucuttaki suyun atılımını hızlandırdıgı icin terkos suyundaki klorda gozumu yaktigi icin uzak durdum. Hic iyilesmez saniyordum şu an klima falan hic etki yapmıyor. Sizde ileri derecede goz kurulugu yasiyorsaniz doktora gidip bu ilacları yazmasını onerebilirsiniz. Herkese yuce Allah'dan sağlıklı bir omur dilerim.